Informatierecht kinderen


23 - Echtscheiding info »  -  Informatierecht kinderen »
2010-04-20 22:01:00
rechten van een bijna -13 jarige met gescheiden ouders
Ik ben een tiener van 12 jaar (13 in juli 2010) en mijn ouders zijn al gescheiden sinds de tweede kleuterklas, bij geen van mijn ouders kan ik objectieve informatie winnen. IK zou graag info krijgen over wanneer ik zelf mag beslissen om niet langer naar mijn vader te gaan (mijn moeder heeft het hoederecht). Elke twee weken is een weekend een mentale marteling en mijn punten worden er niet beter op als ik naar mijn vader ga, dit is mijn laatste kans om meer informatie te krijgen voor ik een notaris of advocaat opzoek die mij alles kan uitleggen Dank bij voorbaat een verschrikkelijk onzekere tiener
Reageren!

Antwoorden / Answers
2010-04-20 22:01:00
Ik antwoord hier zelf maar even, het is een omgangsrecht en geen omgangsplicht. Wanneer een echtscheiding voor de rechter komt en het kind is 12 jaar of ouder dan zal het kind de mogelijkheid geboden worden om gehoord te worden door de rechter m.b.t. tot de omgangsregeling. Naderhand niet meer helaas. Nu is het zo dat niemand je kan dwingen om naar je vader te gaan en als je 13 jaar oud bent dan kun je dit waarschijnlijk ook wel onderbouwen. Ik heb zelf 5 kinderen en twee ex partners, de omgang met onze kinderen is altijd in goed overleg gegaan. Ook mijn zoons hebben wel eens een periode gehad dat ze even niet meer wilden komen, dit werd ook veroorzaakt doordat ze niet konden opschieten met mijn nieuwe vriendin. In overleg hebben we toen besloten dat hij een tijd (jaar of 3) niet is gekomen maar we hadden wel contact via de telefoon omdat ik toch wel graag betrokken wilde blijven.
Mijn advies is toch om er met je moeder eens goed over te praten en duidelijk te maken dat het momenteel niet goed voor je is dat je naar je vader gaat en dat je een tijdje afstand wilt nemen door niet verplicht bij je vader te zijn. Je ouders moeten dit accepteren, als je echt niet wilt, dan kunnen ze je niet dwingen. Maar zover zou het niet eens moeten komen, je zou in overleg en in alle redelijkheid een nieuwe afspraak kunnen maken. Nog een keer, omgangsrecht is geen plicht. Ik hoop dat jullie er gezamenlijk uit kunnen komen.
Veel sterkte, Hein Pragt
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).