Foute mannen en vrouwen


03 - Liefde »  -  Foute mannen en vrouwen »
2010-08-18 14:11:00
Bijna te laat vrouwen zijn foute vrouwen?
Ik ben bij toeval op deze website van Hein Pragt terecht gekomen en ik vind zijn inzicht en kennis erg interessant en ben het vaak met hem eens. Toch schrok ik gisteren want ik las dat onder foute vrouwen onder meer de vrouw valt die op het laatst moment nog een kind wil krijgen en daarvoor een man zou "strikken". Ik denk dat ik schrok omdat ik zelf een bijna te laat vrouw ben. Ik wil misschien nog wel een kind maar heb ook niet meer jaren de tijd om eerst iemand uitgebreid te leren kennen en dan na een aantal jaren samenzijn besluiten tot het beginnen aan een kind. Dus ook ik zal als ik diegene denk te hebben ontmoet snel zwanger moeten worden. Wat is daar fout aan als er geen andere optie is? Vergeet niet dat als je niet snel tot actie over gaat, kinderen krijgen voorbij zal gaan. Het is bovendien helemaal niet leuk om in zo'n situatie te zitten als vrouw dat je biologische klok wegtikt met elk jaar dat je ouder wordt en er een kinderwens is. Ik ken een aantal van die vrouwen en het is niet iets waar je zelf voor kiest; een bijna te laat vrouw zijn. Het is heel verdrietig en wanhopig en je voelt je machteloos. Dus dan maar liever een foute vrouw, dat kan ik me best voorstellen dat vrouwen daarvoor kiezen.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2010-08-18 14:11:00
Ik kan me er niets bij voorstellen dat je het aandurft om een relatie aan te gaan, niet goed weet dat het de juiste is en dan snel zwanger wilt worden alleen om maar een kind te krijgen. Die relatie is snel stuk en zit dat kind zonder vader. Lekker egocentrisch. Er lopen heel wat foute mannen rond weet ik, maar geen enkele man verdient het om alleen om zijn voortplantingsorgaan gehouden te worden. neem een huisdier.
(2937) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2010-10-18 13:42:00
Als er een kinderwens is dan moet je daar gewoon gehoor aan geven. Oude mannen verwekken kinderen nog tijdens een midlifecrisis bij een voor hen veel te jonge vrouw om zichzelf weer een echte kerel te voelen. Dat is pas egocentrisch! Jij verlangt tenminste naar het kind.
(3065) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2011-07-27 01:03:00
Voor vrouwen die de inzichten van Hein willen combineren met praktische vrouwelijke tips, ga naar: http://www.vrouwengeluk.com
(3615) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2011-08-31 13:24:00
Ik zit ook in zo een situatie en dat komt, omdat ik genoeg aan het lijntje gehouden ben door de foute mannen, die er beschreven staan. Al heel mijn leven droom ik van een goede, stabiele relatie en kinderen, maar mijn ex was onvruchtbaar en zolang de relatie goed zat, legde ik me er bij neer, maar hij was erg bezitterig, dominant en op het einde zo agressief, dat hij een bedreiging voor mijn leven vormde. Daarvoor had ik ook al een zwaar traumatiserende relatie en persoonlijk voedt ik nog liever een kind alleen op, dan het bepaalde soorten verkeerde mannen als vader cadeau te doen. Ik denk dat de spermabank een betere oplossing is, gezien ze daar tenminste de erfelijkheid en gezondheid van de man op een objectieve manier screenen. Helaas is niet iedere vrouw het gezin gegeven dat ze wou. Vergeet ook niet dat er veel alleenstaande moeders in ellende leven door foute mannen. Ook is het grote probleem dat je foute mannen niet meteen herkent. En ik herken mezelf eerder in het foute type fanatiek feministe, na jarenlang zwaar misbruikt te zijn geweest. Ik herken mezelf goed in het plaatje en ben daar ook eerlijk over. Mannen weten met mij meteen dat ik geen zin meer heb ik s&ks en dat ik begrip wil. Wie mij toch in zijn bed krijgt, weet inderdaad het begin van zijn ellende niet meer en ik geef dat eerlijk toe. Ik heb genoeg tijd verloren aan foute mannen en genoeg pijn gehad, genoeg misbruikt geweest en ga zo verder, dat ik geen zin meer heb om me nog eens te laten overrompelen door iemand die me enkel als lustobject wil. Ik erger me genoeg aan al die mannen die gewoon een vrouw willen versieren en ze daarna dumpen als stront, of ze enkel houden als trofee of als wat dan nog. Ik denk daarom eerder aan de theorie dat er foute relaties bestaan en geen foute mannen of vrouwen. En ik ben er me van bewust dat de relatie met een kind ook niet altijd vlot zal verlopen, want voor hetzelfde geld zet je ook een compleet fout type op de wereld en blijft de ellende duren. Als ik geen kind kan hebben van een man die echt van mij houdt, dan is het maar zo. Ik heb me met de natuur verzoend en blijf eerlijk: ik wil een gezin en geen onenightstand of een andere blunder meer. Daar ben ik te oud voor en mijn ervaring is dat in ondertussen makkelijker gewoon goede vrienden blijf met foute mannen, waar ik vroeger enkel ergerlijke relaties mee begon.
(3671) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2014-12-04 05:58:00
Zie je reactie...2010....Vroeg me af hoe je nu er in staat en wat er uiteindelijk gebeurt kan zijn en je niet of kan of in staat bent of wil zijn om na 4 jaar bij jezelf afvragen om je vraag te berusten om het alleen te lezen, te reageren...af te vragen wat jou daarin heeft gebracht om hulp te verwachten?
mn bedoeling is goed en ben erg benieuwd om ook mijn verhaal daarin te uitten en vanuit jou punt om antwoorden te vinden heb ik naar jou toe de waardering met Hoe je een keus hebt en kiest vanuit erkenbaarheid! Vind ik knap en mooi aan een mens als jou ondanks ik je niet ken, verwoord je het mooi!

jaaaa, heb m weer gevonden, bij die gedachte...o jee, so heee die is blij met zichzelf om ff iedereen op z'n plek te zetten!
en dat is dus juist mijn probleem haha ik meen het wel, zo zeker dat ik ben wat ik wil zo onzeker wat ik kan zijn...schaamte om alles te doen en met dat beeld om te kunnen laten zien houd alles mij al tegen..Niemand die mij benaderd dat ik mezelf voor gek kan zetten met de gedachten dat niemand dat me daarom zegt hoe weinig ik er voor nodig heb omdat het er gewoon niet uit ziet... zo leven is voor mij een gewoonte geworden met reacties van een ander en zo op deze suite kom en weeer die richting krijg als bevestiging. ..ik heb en blijf mijn probleem aanhouden zolang ik zelf er niet Hulp voor nodig heb en Hulp ervaar dat ik het nodig moet hebben om me te kunnen herpakken!
ja, ik heb bordeline en hoe het met mn relatie tot breken kan brengen, het kunnen beheersen om terug te kunnen vallen op een redelijke manier waarin ik mijn rust kan vinden en vertrouwen kan hebben is het beeld van zoveel bepalend en invloed om Hoe ik over kom of hoe ik me voelen kan...het open staan voor liefde, woorden, gedrag, gevoel, geluk toegeven, rust, intu´tie, impulsen....frustratie macht controle mening uiting spanning, leegte overbodig ..zoekend naar telkens weer dat gevoel dat ik eigenlijk in ieder mens uiteindelijk zovaak heb meegemaakt dat er iets is aan een mens zich kan openen en zijn kan om Hoe een mens dat is met z'n uiterlijk wat meetelt Hoe je word gezien...De pijn om te ervaren wat het uit heel je leven beheerst hoe ik denk over alles waar ik zo dankbaarheid bij vind...vind ik mezelf zo bijzonder om tekens weer benadering te moeten vinden om wat ze zeggen en uitten zo kan kloppen met Hoe iemand benadering terug zou kunnen vragen van mij, hoe onzeker en bang en zo toegeven aan een gevoel om voor iedereen een geruststelling te geven met Hoe ik me telkens weer verrast om te zien en zo merk wat iemand ziet in mij...zo raar...De bedoeling Hoe ik ben, zo klein en zo open....zo verband en neerbuigend alsof ik er toch nix aan toe doe...altijd dat gevoel dat ik alles al voel, hoe belangrijk ik dat vind van iemand, uiteindelijk altijd zo met Hoe ik in mn relatie sta hoeveel hij er van neemt en vanaf het begin vanuit onze relatie is gegaan waardoor alle grenzen zijn verlegd onder het mom:foute mannen en foute vrouwen...zoveel herkenbaarheid, zowel wat hij of ik ben...in zoverre weet ik nog steeds nix en was op zoek wat ik er in kan bijdragen om in zoverre aanmoediging te krijgen om niet op te geven...en telkens mn uitstel om er uit te halen om me te herpakken..ik denk dat het willen er al wel is. en het kunnen we alles al weten, maar om te behouden en het daadwerkelijk te zien waarom we bij elkaar zijn omdat we alles eigenlijk al 10 jaar op deze dag 10 jaar samen zijn ..met nu toch jij alleen en ik bij mn ouders met jael van mn ex en indya van ons... tis voor mij echt over..De pijn die er komt is wanneer ik tegenover hem doe...het in kunnen zien dat ik juist moet overleven...voor mijn kinderen en niet meer me vast blijf houden op het Gelukkige leven die je in een film ziet....het gevoel wat ik kreeg.. liefde maakt blind...tis voor mij aan jullie...je komt er ook niet vanaf als je maar weet dat het voor mij zo ervaart dat ik het besef had met het idee liefde op het eerste gezicht. ..Alle gezegdes en spreekwoorden begrijp ik nu....
6
(5632) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2014-12-12 13:55:00
Zie je reactie...2010....Vroeg me af hoe je nu er in staat en wat er uiteindelijk gebeurt kan zijn en je niet of kan of in staat bent of wil zijn om na 4 jaar bij jezelf afvragen om je vraag te berusten om het alleen te lezen, te reageren...af te vragen wat jou daarin heeft gebracht om hulp te verwachten?
mn bedoeling is goed en ben erg benieuwd om ook mijn verhaal daarin te uitten en vanuit jou punt om antwoorden te vinden heb ik naar jou toe de waardering met Hoe je een keus hebt en kiest vanuit erkenbaarheid! Vind ik knap en mooi aan een mens als jou ondanks ik je niet ken, verwoord je het mooi!

jaaaa, heb m weer gevonden, bij die gedachte...o jee, so heee die is blij met zichzelf om ff iedereen op z'n plek te zetten!
en dat is dus juist mijn probleem haha ik meen het wel, zo zeker dat ik ben wat ik wil zo onzeker wat ik kan zijn...schaamte om alles te doen en met dat beeld om te kunnen laten zien houd alles mij al tegen..Niemand die mij benaderd dat ik mezelf voor gek kan zetten met de gedachten dat niemand dat me daarom zegt hoe weinig ik er voor nodig heb omdat het er gewoon niet uit ziet... zo leven is voor mij een gewoonte geworden met reacties van een ander en zo op deze suite kom en weeer die richting krijg als bevestiging. ..ik heb en blijf mijn probleem aanhouden zolang ik zelf er niet Hulp voor nodig heb en Hulp ervaar dat ik het nodig moet hebben om me te kunnen herpakken!
ja, ik heb bordeline en hoe het met mn relatie tot breken kan brengen, het kunnen beheersen om terug te kunnen vallen op een redelijke manier waarin ik mijn rust kan vinden en vertrouwen kan hebben is het beeld van zoveel bepalend en invloed om Hoe ik over kom of hoe ik me voelen kan...het open staan voor liefde, woorden, gedrag, gevoel, geluk toegeven, rust, intu´tie, impulsen....frustratie macht controle mening uiting spanning, leegte overbodig ..zoekend naar telkens weer dat gevoel dat ik eigenlijk in ieder mens uiteindelijk zovaak heb meegemaakt dat er iets is aan een mens zich kan openen en zijn kan om Hoe een mens dat is met z'n uiterlijk wat meetelt Hoe je word gezien...De pijn om te ervaren wat het uit heel je leven beheerst hoe ik denk over alles waar ik zo dankbaarheid bij vind...vind ik mezelf zo bijzonder om tekens weer benadering te moeten vinden om wat ze zeggen en uitten zo kan kloppen met Hoe iemand benadering terug zou kunnen vragen van mij, hoe onzeker en bang en zo toegeven aan een gevoel om voor iedereen een geruststelling te geven met Hoe ik me telkens weer verrast om te zien en zo merk wat iemand ziet in mij...zo raar...De bedoeling Hoe ik ben, zo klein en zo open....zo verband en neerbuigend alsof ik er toch nix aan toe doe...altijd dat gevoel dat ik alles al voel, hoe belangrijk ik dat vind van iemand, uiteindelijk altijd zo met Hoe ik in mn relatie sta hoeveel hij er van neemt en vanaf het begin vanuit onze relatie is gegaan waardoor alle grenzen zijn verlegd onder het mom:foute mannen en foute vrouwen...zoveel herkenbaarheid, zowel wat hij of ik ben...in zoverre weet ik nog steeds nix en was op zoek wat ik er in kan bijdragen om in zoverre aanmoediging te krijgen om niet op te geven...en telkens mn uitstel om er uit te halen om me te herpakken..ik denk dat het willen er al wel is. en het kunnen we alles al weten, maar om te behouden en het daadwerkelijk te zien waarom we bij elkaar zijn omdat we alles eigenlijk al 10 jaar op deze dag 10 jaar samen zijn ..met nu toch jij alleen en ik bij mn ouders met jael van mn ex en indya van ons... tis voor mij echt over..De pijn die er komt is wanneer ik tegenover hem doe...het in kunnen zien dat ik juist moet overleven...voor mijn kinderen en niet meer me vast blijf houden op het Gelukkige leven die je in een film ziet....het gevoel wat ik kreeg.. liefde maakt blind...tis voor mij aan jullie...je komt er ook niet vanaf als je maar weet dat het voor mij zo ervaart dat ik het besef had met het idee liefde op het eerste gezicht. ..Alle gezegdes en spreekwoorden begrijp ik nu....
6
(5674) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2016-12-30 11:45:00
Liefde gaat erom dat je voor elkaar gaat en respect hebt. Het ''foute'' aan de kinderwens-vrouw is dat ze genoegen neemt met iemand die ze eerst eigenlijk niet zou overwegen maar er nu uit (onbewust) eigenbelang genoegen mee neemt. Je neemt hem niet om zijn niet zo geweldige persoonlijkheid maar hij voldoet aan een aantal criteria (vaak oppervlakkig gebaseerd on stabiliteit). Je wijst hem daarom niet af zoals je een paar jaar eerder zou doen maar neemt genoegen voor een kind en vervolgens een vaderfiguur. In het begin heb je het leuk met elkaar want ieder begin is spannend en levert nieuwe ervaringen op maar er komt een moment in de relatie dat je er achter komt dat de ander niet bij jou past en samenblijft omwille van het kind. Een gelukkige relatie is dat dus vaak niet. En dat is het foute. Je bied niet wat een goede relatie zou moeten inhouden.

Onder fout is dus alles/relaties onder verkeerde voorwendselen waar geen goede relatie uit ontstaat (de man die alleen sks wil, emotioneel gekwetse mensen die een afhankelijke slachtofferrol spelen, niet kunnen binden e.d.). Ook kinderwens of geen oude vrijster willen zijn valt daarom onder fout. Het is namelijk niet de liefde die spontaan is omwille van elkaar maar om in de eigen emotionele behoefte te voorzien (egocentrisch).
Het is onbewust. Je ziet dat niet van jezelf.
(7735) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).