Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2010-03-04 10:55:00
Hallo, de laatste weken negeert mijn vriendin me meer en meer..ook als we uitgaan
Na een moeilijke scheiding van mijn ex liep ik zowat 8 maanden op de dool toen ik een vroegere vriendin toevallig terug tegenkwam. We waren op slag verliefd, de passie laaide hoog op. Zij komt ook uit een scheiding, heeft twee kinderen en heeft al tientallen relaties achter de rug die steeds weer stuk lopen. Vanuit die context is ze een vrije vrouw, ik kom eigenlijk nog maar pas uit een 'warm nest', alhoewel ik ook wel altijd een bepaalde vrijheid wou hebben. Steeds weer zei ze dat ze genoeg gehad heeft van knipperlichtrelaties en dat ze met mij een hechte relatie wil. We zijn nu net iets meer dan een jaar samen en ondanks kleine discussies geraakten we er altijd uit. We matchen ongelooflijk goed, doen veel dingen samen. We hebben een apart huis zodat we elkaar wat rust gunnen. t is wel zo da' een viertal dagen bij haar slaap en we dan ook intiem zijn. We zijn op reis geweest en t was fantastisch..maar nu de laatste weken loopt het fout. Ze vindt da'k haar verstik, te dicht bij haar staat en dat ze niet weet wat ze wil. Als we uitgaan kan ze niet verdragen da'k wanneer ze een gesprek heet met andere mannen efkes bij haar kom staan...ze noemt me een plakbeest. Ik zie daar niks verkeerd in maar zij vindt dit 'lastig'. Tijdens de karnavalvakantie escaleerde het conflict en nu wil ze een week time-out. Ik stuur haar soms een berichtje of e-mail maar ze heeft daar maar een paar keer op geantwoord en nu negeert ze me compleet. Mijn vertrouwen krijgt daardoor een deuk maar wil vechten voor die relatie. Hoe moet ik daar nu mee omgaan...ik voel me rot en denk alle dagen aan haar...

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2010-03-04 10:55:00
Hallo, ik vind dit heel vervelend voor je, maar heb je dit met haar besproken en wat was haar antwoord. Ik herken haar reactie omdat ik dat ook heb gedaan in het verleden. Op dit moment irriteerd je haar, sorry misschien klinkt dit te direct. Ik vermoed dat zij toch behoefte had aan liefde en nu haar vrijheid. Misschien heeft zij in de vorige relatie teveel emoties onderdrukt, waarvan zij het nu (onbewust) uit. Het is moeilijk, maar als jij de enige bent die voor de relatie wilt vechten, dan heeft het geen nut.
Sorry dat ik te direct ben.
S.
(2652) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).