Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2010-02-13 14:21:00
help jaloerse vriendin
ik heb nu bijna 2 maanden met mijn vriendin. Maar hebben onderhand al paar keer ruzie gehad. Voordat het officiŽl mijn vriendin werd zat ik met haar en een ander meisje in de flow. Heb uiteindlijk voor haar gekozen, maar het andere meisje kende ik al voor haar en is een hele goede vriendin van mij. ik bespreek bijna alles met haar dus we sms ook veel. we hadden ook vaak dirty talk zeg maar met elkaar..zo hebben wij altijd al tegen elkaar gepraat en er zitten geen bedoelingen achter. dus bleef ik dat in het begin een beetje doen. Ik heb nooit wat met haar gedaan, en ik ben ook helemaal niet van plan wat te gaan doen met haar of welk ander meisje dan ook. Maar mijn vriendin kan haar dus niet uitstaan en haat haar heel erg, en ze kent haar niet eens. Alleen vanwege het feit dat ik zo heb gedaan. mijn vriendin kan het al niet hebben als ik haar thuis breng van een feestje. of als ik met haar ga chillen. In de ogen van mijn vriendin ben ik fout geweest, maar ik heb nooit wat uitgespookt dus ze is gewoon hartstikke jaloers. ik heb het haar duidelijk gemaakt en wilde praten, maar dat is er niet meer van gekomen. maar ik ben bang dat we binnenkort weer ruzie om zo iets onzinnigs hebben. Het liefste wil mijn vriendin dat ik niet meer met haar omga, maar dat zal nooit gebeuren. maar als ik met haar afspreek, wil ik dat gewoon normaal kunnen vertellen en wil het niet stiekem gaan doen. want als ik dat wel ga doen, vind ik dat ik fout bezig ben want dan verzwijg ik dingen. en het is ook alleen met haar, elk ander meisje zou ze geen/ minder moeite mee hebben. Dus wat moet ik doen, want zo kan de relatie niet verder vind ik.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2010-02-13 14:21:00
Sorry hoor, maar een heel logische reactie van je vriendin... Met haar heb je dus meer dan bij een willekeurig ander meisje en als je met haar dirty talk contact hebt en hebt gehad en alles bespreekt met haar, vind ik het niet raar dat je vriendin zo reageert. Draai het voor de grap eens om... nu heb niet jij, maar zij een "gewoon" hele goede vriend, maar daar had ze wel hetzelfde soort contact mee en lekkere smsjes... zou jij je daar op je gemak mee voelen als zij dr lekker ging chillen of aleen mee naar huis ging?! En als jij dan zou zeggen dat ze er niet zo'n contact meer mee mag hebben, trekt zij partij voor die andere vent... en is ze bereidt om steeds herrie met jou te hebben om het "niet zo heel normale" contact te blijven houden ... Ik denk dat je het andersom ook niet zou trekken... Als je je vriendin zo geweldig vindt, zou je geen behoefte moeten hebben om het andere contact zo vast te blijven houden, heb je genoeg aan je vriendin.. Kun je wel andere vriendinnen maken, maar niet een die voorheen ook geinteresseerd was in jou en waar je dit soort smsjes mee hebt gestuurd. Geen verwijt, maar zou eens goed nadenken welke van de 2 relaties je het meest waard is.... ?!
(2590) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-02-17 11:04:00
Wat goed dat jij hier zo openlijk over bent!
Een mens zoekt over het algemeen een 'veilige haven' in een relatie. Als jou vriendin dit bij jou niet vindt en ze toch bij jou wil blijven, zal ze duwen en trekken aan hoe de dingen zijn om toch die 'veilige haven' te creeeren. Lukt dit haar niet, dan zal ze vroeg of laat uitgeput concluderen dat het hopeloos is en (met een litteken!) zal ze de relatie met jou beŽindigen. Natuurlijk is er ook voor jou een grens aan wat je wilt opgeven voor haar, wees hier duidelijk in tot waar je je wilt aanpassen om haar die 'veilige haven' te bieden. Dan kan zij kiezen of ze hier genoegen mee neemt. Succes~!
(2604) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).