De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2010-01-04 21:00:00
Vrienden of toch niet?
Ik heb het volgende dilemma:

Ik heb een stiefbroer, die ook mijn beste vriend was, met wie ik al 30 jaar zeer close omging . Meestal in zijn sociale kringen, waarin hij mij introduceerde. In deze kringen stond hij nogal hoog in de 'pikorde'. Dit heb ik altijd gerespecteerd en nooit iets ondernomen om die pikorde ten voordele van mijzelf pogen te veranderen. Ik wist dat hij met een aantal mensen uit die kring een bijzondere band had. Het was niet gewenst dat ik mij op dat zelfde niveau bij die betreffende personen moest proberen te komen. De duidelijke signalen heb ik gerespecteerd.

Echter, na verloop van tijd verdwenen deze sociale kringen en introduceerde ik hem in mijn sociale kring, waar ik ook een bepaalde status had. Tot mijn verbazing bleek na lange tijd dat deze vriend wel actief werkte aan een verandering en daar op slinkse wijze in slaagde. Al snel ondernam hij activiteiten met mijn goede vrienden uit deze kring zonder mij daarin te betrekken of kennis daarvan te geven. Ik voelde mij beroofd en verraden.

Ben ik gek? Is dit normaal? Wil iemand aub hier op reageren. Deze vriend blijft zich 'onnozel' houden als ik hem hiermee confronteer, waardoor ik erg aan mijzelf ben gaan twijfelen.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2010-01-04 21:00:00
wat een vriend !!!!! een vriend moet je kunnen vertrouwen en hij moet je alles kunnen vertellen !! maar dit noem ik geen vriend en al helemaal geen betrouwbare vriend
(2484) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-01-05 23:54:00
Waarom zie je het zo somber? Je vriend is bevriend geraakt met jouw vrienden en onderneemt daar dingen mee. Dat betekent dat hij jouw vrienden ook heel waardevol vindt. Nou, dat is toch mooi?
Het lijkt wel of jij vindt dat jullie spelregels hadden over het omgaan met elkaars vrienden. Was dat zo, of heb jij die spelregels zo gemaakt?

Vraag eventueel je oude vrienden hoe het zit. Ik heb ook meegemaakt dat twee vriendenkringen met elkaar vermengden. Hierdoor was ik er ook niet altijd meer bij. Maar om mij nu beroofd te gaan voelen...nee echt niet hoor. Mensen hebben toch de vrijheid bevriend met elkaar te raken?

Maak je niet druk, ik kan niet geloven dat jou vriend/stiefbroer je enig kwaad wil doen.

Groetend,
(2494) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-09-28 13:23:00
De laatste reactie vind ik een beetje te makkelijk, als vrienden moet je dit soort dingen kunnen bespreken. Mensen mogen inderdaad zelf bepalen hoe ze met andere omgaan.
Veel mensen hebben verschillende ideeen over wat vriendschap is. Dit verhaal heeft natuurlijk 2 kanten, maar het moet wel bespreekbaar zijn. Je kan vrienden delen, maar dit klinkt meer als hanengedrag. Wil die dan populairder zijn? hij heeft waarschijnlijk dus de behoefte hieraan. Dit valt eigenlijk niet te winnen omdat iedereen dus een ander idee hier over heeft.
Je bent niet gek en jou gevoel en visie hierover is normaal, jij mag net als hij ook jou mening en visie hierover hebben. Je weet nu hoe hij in elkaar steekt en enige wat je kan doen is hiermee omgaan, want andere veranderen kunnen we niet.(helaas) Probeer in ieder geval hier niet te negatief over te denken, omdat je dan misschien dadelijk andere goede vrienden kan kwijtraken. blijf met deze mensen gewoon goed omgaan, kijk in iedere geval niet meer zo tegen je stiefbroer op. volgends mij plaats je hem een beetje op een voetstuk, en dat is niet nodig.
(3035) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).