De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2010-01-03 01:02:00
vlinders in je buik, maar toch niet verliefd, wat moet ik daarmee??
Ik ben een vrouw van 43, en heel gelukkig met mijn man en onze dochter. Kort geleden heb ik een man leren kennen die mij inmiddels heel dierbaar is geworden, maar op wie ik niet verliefd ben. Ik zou voor hem nooit mijn gelukkige huwelijk willen/kunnen opgeven. Ik weet ook bijna zeker dat dat zijn bedoeling niet is. Maar toch geeft hij mij op een bepaalde manier vlinders in mijn buik! Mijn vraag: kun je vlinders in je buik krijgen van iemand waar je geen liefdes-relatie mee aan gaat? Ik ben geneigd om me schuldig te voelen tegenover mijn man, die mijn schuldgevoel uit mijn hoofd probeert te praten, want ook mijn man vindt dat ik gewoon van die vlinders, voor die dierbare vriend, moet genieten. afz. M.C.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2010-01-03 01:02:00
Je hebt gewoon een leuk iemand leren kennen die wat bij je teweeg brengt. Zolang je geen behoefte aan meer krijgt (zoenen, vrijen etc) kun je gewoon bevriend blijven. Pas als één van jullie of jullie beide meer willen moet je sterk zijn en ermee stoppen, want zoiets betekent gegarandeerd het einde van je huwelijk en gezin.
(2477) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-01-04 21:03:00
dat heb k nou ook en het is moeilijk egt !! maar k ben pas 12 en ben verliefd half (dan maar) en k kom er maar nie van af. k heb gemerkt dat hij ook op mij is en dat weet k zeker maar hij wil het maar nie toegeven
(2485) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-02-01 21:53:00
He M.C.
geniet er gewoon lekker van, zeker als je man het niet erg vind.
Ik ben 37 en zit ook in zo'n situatie, waarbij een andere man mij heel dierbaar is geworden. Mijn man is ook bevriend met hem maar die gaan weer anders met elkaar om. Wij zijn zeer goede vrienden en weten beide tot welke grens.
Het bestaat hoor vriendschap tussen een man en een vrouw!!
Geniet ervan samen !!!!
(2557) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-03-27 23:52:00
Hoewel ik ( 55 ) weduwnaar ben weet ik dat er en getrouwde vrouw ( 35 ) is die vlinders in haar buik heeft voor mij , dat voel ik.( En ik ook wel van haar.) Ook haar gedrag / uitspraken en het niet naar huis gaan bevestigen dat. Moet dus uitzoeken of zij gelukkig is met haar man. Is vlinders in je buik niet een vorm van verliefdheid ? En wat is het verschil tussen willen/kunnen. Is dit niet willen omdat het niet kan of kan dit niet omdat ..........??
Loop je de hele dag aan hem/haar te denken ? Dan zullen die vlinders zich toch ontwikkelen tot een liefdesrelatie.
Ik weet zelf op dit moment dus nog niet hoe ik daar mee moet omgaan, ik ben zeer geduldig, maar gevoelsmatig moet dit wel tot een keuze leiden.
En als je partner vind dat je moet genieten van die vlinders ? wat zou je vinden als je partner in dezelfde situatie zit ??
Dick
(2709) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-05-24 21:50:00
Dat heb ik ook ik ben wel verliefd maar hij is Duits
(2793) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-06-04 22:00:00
Ik heb precies hetzelfde en dacht ook dat het gewoon om een hechte vriendschap ging. Ik denk dat vooral het leefdtijdsverschil van 23 jaar mij verblind heeft want sinds zijn partner elk contact met mij verboden heeft ben ik beginnen graven naar mijn gevoelens en moet ik bekennen dat ik toch wel verliefd op hem aan het worden was.
(2817) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-06-28 10:19:00
Hallo M.C.
Ik ben erg benieuwd hoe bovenstaande allemaal is ontstaan en hoe het verder is verlopen. Kunnen we daarover es mailen? Vriendelijke groet, (ben een vrouw trouwens), en toevallig ook (een) M.C.
(2861) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-07-02 12:29:00
Ik zie het als heel positief dat je het al met je man besproken hebt. Toch is het een moeilijke situatie maar vlinders in je buik is toch een soort van verliefdheid in mijn ogen. Als je niet getrouwd bent is zoiets minder erg, veel mensen worden vaak verliefd en trekken dan een lange periode met diegene op hetzij in relatie of niet. Toch, als je al gelukkig getrouwd bent zou ik de vlinders beschouwen als een maffe bevlieging. Weg ermee. Zeker als je je schuldig gaat voelen, kan het niet naast elkaar. Zoiets wil je je dochter toch ook niet voorspiegelen. Vrienden zijn met mannen kan wel, maar gemakkelijker in een vriendengroep. Bij 1 op 1 contacten wordt het al snel meer al is het onbewust. Ik wil verder niet oordelen, maar dit is mijn mening, misschien kun je er wat mee..
(2865) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-07-02 14:29:00
Hier een antwoord van M.C. (tevens een reactie op de andere M.C., van het voorgaande berichtje)

Mijn kwartje is inmiddels gevallen en ik weet nu in welk perspectief ik de vlinders kan plaatsen! De man waar ik over schrijf heb ik leren kennen in het verenigings-leven. Er waren/zijn in de desbetreffende vereniging omstandigheden, die ik niet nader noemen wil, waardoor de chemie tussen de leden én deze man zeer prettig en byzonder was, in zo'n prettige sfeer gaan mijn zintuigen (blijkbaar) makkelijk open staan en ben ik sneller gevoeliger voor de charmes van iemand; of dat nu een man of vrouw is, vriendschappelijk of serieus, het contact wat ik dan met diegene heb, raakt me eerder en geeft me kippevel. En, nee: ik ben niet verliefd op de man waar ik over schrijf, hij is gewoon een dierbaar iemand die ik heb leren kennen en met wie ik zo mijn (dierbare) vriendengroep/contacten heb uitgebreid. En zoals mijn moeder zou zeggen: (van) goede vrienden kun je nooit teveel hebben. Hier houd ik het bij, heel erg bedankt voor de reacties, groet, M.C.
(2866) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-10-31 14:17:00
Ik heb die zelfde vlinders, maar dan voor een vrouw! Ben zelf ook een vrouw en val helemaal niet op vrouwen... heb af en toe weleens fantasieën over vrouwen, en in dit geval ook wel stiekem over haar. Maar zodra ik haar zie gaat dat weg, want ik val helemaal niet op haar....Weet ook wel waar dat vandaan komt. Ben net single (na 14 jaar) en heb gewoon behoefte aan aandacht, intimiteit (en dan bedoel ik even geen lichamelijkheid... ook behoefte aan, maar daar gaat het nu even niet om).
Heb ook niet zo'n hele grote vriendenkring en geen familie. Dat draagt allemaal bij aan de vlinders voor iemand die gewoon leuk, spontaan en aardig is. Ik probeer die vlinders dus in het juiste perspectief te zien.....
(3082) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-12-16 11:31:00
@ Dick:
Ja hoor een getrouwde vrouw van 35 die vlinders in haar buik krijgt van iemand van 55. Sorry hoor maar dat lijkt me sterk.

En M.C. ik denk niet dat je verliefd bent hoor! Ik krijg van sommige jongens ook een bepaald gevoel wat toch wel verdacht veel lijkt op vlinders in je buik maar ik weet zeker dat ik niet verliefd ben, ik vind ze niet eens leuk op de andere manier weetje, het zijn gewoon vrienden. Ik knuffel wel met ze en zo maar ik vind ze echt gewoon aardig en ik vind iemand anders leuk 'op de andere manier'. En jouw man ziet zelfs in dat er verder niks aan de hand is, dus ik zou me er niet druk over maken!!
(3164) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-05-08 15:28:00
Ik heb ook zo iets maar ik ben niet verliefd op diegene ik snap niet hoe het kan maar als ik bij haar in de buurt krijg ik kiebels in mijn buik. Als ik haar zie word ik blij als ik haar hoor en ze heeft het tegen mij ben ik helemaal gelukkig. Maar ik ben NIET verliefd op haar ze is namenlijk mijn wiskunde leraares . En ze is wel 13 jaar ouder dan mij HELP
(3949) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-08-06 07:07:00
ik ben 53 , en ik weet dus niet wat het voor een gevoel geeft om verlieft te zijn . dat gevoel kan ik me niets bij voorstellen
(9114) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).