Vragen over Verliefdheid (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2009-11-29 02:44:00
Verliefd op een vrouw, de ware is echter hetero
Beste heer Pragt,

Het leven heeft al veel gebracht. Zoveel dat ik naast het intens kunnen voelen van vreugde, warmte en compassie ik voortaan de pijnlijke ervaringen zelfs kan zien al bijzonder.

Nu ik zo in het leven sta, kom daarin gelijken tegen. En daartussen zit er één die ook nog eens voelt als de ware voor mij. Ik ben openlijk lesbisch en zij is hetero. In de korte tijd dat ik ze ken, bevestigt ze het beeld van de ware zijn voor mij keer op keer. Er is een enorme wederzijdse klik, maar ik weet niet tot welke hoogte.

Het enige dat ik kan doen is mijn gevoel uitspreken en checken of het ondanks dat ik weet dat ze hetro is, mijn intensheid van gevoel wederzijds is. Als blijkt dat het niet wederzijds is, weet ik dat afstand moet gaan nemen om deze verliefdheid over te laten gaan. Maar het voelt als een zwaar offer want daarmee geef ik ook een mooi mens in mijn leven op.

Momenteel kan ik deze misschien pijnlijk ervaring die er komen gaat, nog niet voelen als bijzonder. Ik weet even niet hoe ik daar moet komen. Graag advies daarvoor als zal blijken dat het niet wederzijds op die manier is.

Mijn gemeende dank.
Lisette

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-11-29 02:44:00
Beste Lisette,
Een herkenbaar dilemma. Opgeven van deze vriendin hoeft niet als ze zo'n waardevolle toevoeging is in je leven. Zorg eerst dat de verslaving die verliefdheid heet geen kans krijgt om zich te ontwikkelen. Reageer even niet meteen op sms'jes, doe leuke dingen, ga mooie gesprekken aan met andere mensen, waardoor je voelt dat het leven op zich al heel compleet is voor je. Met andere woorden: geef jezelf niet weg door te gaan reiken naar iets wat er nog niet is. Wanneer je die basis weer voelt, ga je het contact weer aan en neem weer die afstand als je neigt om weer verliefd te willen worden. Ik zeg "willen" want verliefdheid is ook een wens. Volgens mij heb jij, door je levenswijsheid, de kracht om dat te doen. Op die manier hoef je geen afstand te nemen van een bijzonder mens in je leven!
(2403) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).