Vragen over Verliefdheid (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2010-08-19 00:10:00
Verliefd op een jongere vrouw
Ik ken haar al anderhalf jaar, maar sinds vier weken, heeft bij mij de verliefdheid toegeslagen. Zij is 28, ik 46. Jaren jaar geleden ben ik op vakantie buitenspel gezet, die ging er toen met mijn vriend vandoor. Emotioneel heeft dit zoveel gedaan, dat ik mezelf nooit meer verliefd liet worden. Maar nu is het anders, de verliefdheid heeft het toch gewonnen van het verstand. Ik kan het niet meer tegenhouden, van buiten ben ik rustig maar van binnen is het een kolkende massa van gedachtes. Slapen doe ik haast niet meer, eten idem dito. Als ik in haar nabijheid bent ben ik weer de rust zelve. Verliefd? Ja dus. We hebben een goede vriendschap en die wil ik, als ik afgewezen word, toch instandhouden. Hoe ga ik dit oplossen? Wachten is pijnlijk, afgewezen ook, net als een vriendschap verliezen. Wat kan ik doen??

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2010-08-19 00:10:00
Verliefdheid gaat altijd boven vriendschap. Misschien voelt zij hetzelfde voor jou en dan is het zonde om er niet over te praten. Voelt zij niet hetzelfde, dan weet je dat ook en dan lukt het je misschien om het van je af te zetten en open te staan voor een nieuwe liefde met haar vriendschap erbij.
Over de leeftijd zou ik niet inzitten. Leeftijd speelt geen spel. Jammer dat iemand je zoveel pijn hebt gedaan dat je jezelf niet meer toestond verliefd te worden. Want verliefd zijn is zo mooi. Trek de stoute schoenen aan en zeg het haar! Succes en ik hoop dat je erachter komt hoe mooi de liefde kan zijn...
(2938) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).