Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2009-10-27 22:29:00
Vrouw wandelt met andere man. Jaloers.
Mijn vrouw gaat steeds meer wandelen en heeft nu een man, vrijgezel/weduwnaar, ontmoet met wie zij steeds vaker weg gaat. Ik respecteer volledig dat zij graag wil wandelen, ben zelf niet zo'n wandelaar, maar heb hier toch moeite mee, omdat zij zijn dan soms een hele dag weg zijn. Speelt mee dat zijn overleden vrouw dezelfde naam heeft als mijn vrouw; ons huwelijk wat is ingedommeld en zoekende zijn hoe nu verder. Ik heb gezegd dat ik moeite met de situatie heb en gevraagd of er 'meer' speelde. Hierop is ontkennend geantwoord. Ben wel jaloers omdat zij nu leuke dingen doet met een ander en wijzelf daar niet aan toekomen.
Hoe moet ik hiermee omgaan?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-10-27 22:29:00
Laat ze maar wandelen, en vraag uw vrouw of ze het wellicht leuk vindt ook eens iets met u te ondernemen. Wat u dwars zit is niet dat wandelen, maar vooral het goede kontakt dat ze hebben. Zoek iets voor uzelf, een clubje, hobbie oid en ontmoet zelf nieuwe mensen. Dan wordt u ook weer aantrekkelijker voor uw vrouw. Mijn vrouw werd er vooral gek van dat ik nooit iets voor mezelf deed en daardoor teveel op haar zat te wachten. Maar ik begrijp dat het moeilijk is als de vrouw waarmee je getrouwd bent geniet van een andermans aandacht. Sterkte ermee, komt wel goed.
(2341) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-11-25 18:18:00
Toevallig wandelde mijn vriendin ook vaak met een andere man, maar ik ben totaal niet jaloers, want wij hadden een zogenaamde open relatie. Ze vertelde op een gegeven moment dat die man niet met haar wilde vrijen, omdat hij getrouwd was en zich aan zijn belofte wilde houden. Overigens moet ik zeggen dat de hele dag met elkaar wandelen en in de gesprekken je ziel aan elkaar blootleggen intiemer is dan vrijen. Je kunt je afvragen wat 'meer' is.
(2399) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).