Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2010-03-01 11:20:00
Vriendje jaloers op ex-vriend.
Ik heb sinds 5 maanden een relatie met een lieve jongen. We komen echt super overeen enkel over een ding raken we het niet eens. Ik heb een ex-vriend die nog steeds achter me aan loopt, ookal is het al meer dan 2 jaar gedaan tussen hem en mij. Voordat ik en mn huidige vriend een koppel werden, praatte ik veel met hem over mn ex. Hij weet dat mn ex de liefde van mn leven was, maar ook dat ik nooit meer iets met hem zou willen beginnen door al de problemen die we toen kenden. Ik geef ook nog steeds wel om mn ex, maar we praten amper nog en spreken heel erg zelden eens af om wat te drinken en bij te praten. (nog maar 2 keer ofzo dit jaar) Maar telkens als mn vriend nu mn ex ziet of het komt ter sprake, begint hij over hem te klagen en triest te doen en dan verlangt hij van mij dat ik hem troost. Ik begrijp dat hij mn ex niet kan uitstaan, maar ik vind het erg belastend dat hij er telkens bij mij over komt klagen en triest doen. In het begin probeerde ik er nog begrip voor op te brengen en praatte ik erover met hem, maar hij blijft het maar doen en mijn begrip raakt wat op. Er is gewoon geen aanleiding voor hem om zo te doen over mn ex. Ik vraag hem om erover te praten met zn vrienden maar hij praat er liever met mij over en hij vindt dat vanzelfsprekend dat je zoiets altijd met je partner bespreekt. Met mijn andere ex (waar ik trouwens veel meer mee omga) heeft hij geen enkel probleem. Ik begin het steeds belastender te vinden voor onze relatie om hem te troosten aangezien er niet eens een aanleiding is voor hem om zo te doen. Ik kan me toch moeilijk excuseren omdat ik voordat ik hem kende ook een leuke relatie heb gehad. Is het unfair van mij om te vragen dat hij niet constant moet triest doen over mn ex en erover klagen? Of moet ik hem iedere keer opvangen als hij er weer over begint?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2010-03-01 11:20:00
Hallo,
bij mij is het een beetje eenzelfde probleem en ik begrijp je vriend wel. Hij zit met angstgevoelens om jou te verliezen. Mijn vriendin ken ik nu een jaar en we hebben elkaaars leven opgebiecht. Zij heeft tal van relaties gehad (ook ooit met mij) en ik kwam nog maar 8 maanden na een echtscheiding haar terug tegen. Ik ook voel me soms ongemakkelijk wanneer ze met haar ex-lieven, waar ze blijft contact mee houden, belt of praat. Ik heb het nog moeilijker als mannen op café tegen haar praten omdat ik van haar weet dat ze een exceburant leven heeft gehad na haar echtscheiding. Ondanks de grote passie die we hebben voor elkaar vindt ze da'k haar soms verstik, al dan niet ontercht...ik voel dit niet zo aan. Ik denk dat jouw vriend ook het gevoel heeft dat je hem krenkt op zo'n moment, dit is normaal denk ik. Hij wil ws steeds bevestiging dat je van hem houdt...ik ken dit gevoel. Ik hoop dat we er samen uitgeraken want door die toestanden, door je verleden mee te slepen, kunnen leiden tot misverstanden. Na een jaar samen is er een conflict gekomen en zijn we voorlopig een tijdje uit elkaar. Hopelijk overkomt jullie dat niet want hoe groot de passie ook is voor elkaar gevoelens kunnen soms erg escaleren. Schenk hem een beetje vertrouwen door je liefde te tonen voor hem en ms. wat minder aandacht besteden aan het 'verleden'...
(2644) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-08-04 10:16:00
Hey

Ik ben iemand die dit probleem kan bekijken uit het standpunt van je vriend. Ik zelf ben enorm gelukkig samen met een meisje. We wonen samen en onze relatie loopt perfect tot... ze plots met haar ex wilt afspreken. Ik vind het echt heel mooi dat je vrienden kan blijven met je ex dat meen ik eerlijk waar, maar het kwetst wel. Jij wil tijd om met je ex weg te gaan zonder hem (of is het samen met je vriend dat je naar je ex gaat?)
Dat wekt angst en jaloezie op wat eindigt in verdriet en een soort van deuk in het vertrouwen.
En zeker als je dan eerlijk kan toegeven "Hij was de man van mijn dromen" dat doet best wel pijn.
Dus hoe vervelend het ook is probeer wat met je vriend over dit onderwerp te praten. Vraag hoe je ervoor kan zorgen dat je zijn vertrouwen verdient als je op stap gaat met je ex.
Vraag hoe je kan voorkomen dat hij verdrietig word als je met iemand anders weg gaat.
Ik hoop dat het je wat helpen kan, alvast heel veel sterkte!
(2913) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).