Informatierecht kinderen


23 - Echtscheiding info »  -  Informatierecht kinderen »
2010-01-06 10:16:00
ex verplicht informeren
Ben ik verplicht om mijn ex vrouw ervan op de hoogte te stellen wanneer ik een nieuwe relatie heb? We hebben 2 kinderen die bij haar wonen en die ik 1 x per 2 weken zie. Zij wil precies weten met wie de kinderen op die dag contact hebben en wat we precies gedaan hebben. Kan zij mij dit verplichten en hoe staat een rechter hier tegenover (want zij spant overal een rechtzaak voor aan). Ik vind dat dat mijn prive leven is en zolang er voor de kinderen geen onduidelijke situatie is vind ik het niet nodig om haar te informeren
Reageren!

Antwoorden / Answers
2010-01-06 10:16:00
Natuurlijk hoeft u uw ex over dit soort zaken niet te informeren. Draai het eens om: krijgt u van uw ex te horen wat ze die dag allemaal heeft gedaan en met wie?
U ben gescheiden, en sommige dingen zijn gewoon privé.
(2497) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2010-10-07 00:18:00
Consultatieplicht strekt zich tot de meer gewichtige zaken als gezondheid, school etc. Wat u doet met uw kind in uw omgangstijd is uw zaak. Het kind zal zelf wel, indien de leeftijd dit natuurlijk toelaat, vertellen wat het de dag gedaan heeft.
Of dit eruit 'getrokken' wordt door uw ex kan ik natuurlijk niet beoordelen.
Mocht u voor dit soort zaken in rechte betrokken worden, maak dan altijd van tevoren goed duidelijk dat u de 'proceskosten voor haar rekening' gaat eisen.
Procederen om te procederen is not done en al helemaal niet als dit onder toevoeging gebeurd!
(3052) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).