De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2008-01-10 17:04:00
Spreekbeurt over vriendschap
Ik moet een spreekbeurt houden... en ik heb zelf heel veel ervaringen met vriendschappen, en 1 daarvan is: een tijdelijke ruzie tussen 2 vrienden kan de band sterker maken... kan dat kloppen?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2008-01-10 17:04:00
Jah dat kan waar zijn het gebeurde ook eens bij mij maar maak het maar rap terug goed want je kunt niet lang ruzie hebben met een goeide vriendin.
(174) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-03-02 18:33:00
Hangt ervan af of je met die ruzie uiteindelijk iets duidelijk maakt en uitpraat of dat het gewoon verwatert... Bij die laatste heb je niet 'echt iets aan je ruzie gehad' en ligt er alleen maar meer spanning tussen jullie.
(346) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-04-04 22:06:00
Als het een echte vriendschap is dan overwint het elk opstakel of ruzie, vriendschap betekend eerlijkheid,vertrouwen en op elkaar kunnen bouwen en kunnen vergeven! Dan kun je zeggen ik heb een VRIEND(IN)
(460) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-04-13 19:45:00
Vind ik ook.
(498) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-04-19 16:30:00
Als je maar eerlijk naar elkaar toe bent , als vrienden. ik heb ruzie gehad omdat een vriendin van mij een vent wilde die nog in een relatie zat, hij kwam stiekum, en dan mij aan de kant willlen zetten, omdat eerlijkheid bij mij boven alles gaat. tja vriendshappen blijft een raar iets.
(521) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-06-08 22:56:00
Ik had een vriendin ik vertelde er alles aan je kende me langs binnen en langs buiten ze was mijn leven voor haar nam ik tijd en plaats en door iets wat ik niet weet laat ze me bot weg vallen en dan stel ik me de vraag is dat vriendschap?Als ze in problemen zat wilde ik ze helpen met woord en daad ik wist dat ze niet gemakkelijk had en nog niet ze hebben weer iets ernstig ontdekt dat er operatie te wachten staat ze verstaat me niet al ik erop lig te denken en me zo aan trek.
De laatse dagen stel me de vraag is dat vriendschap eerst bijna alles voor elkaar doen en nu zo het is erg als moet zeggen maar voor mij hoeft het niet meer.Ik kan nu wel zeggen de toekomst voor onze vriendschap is donker en somber sorry je hebt gedaan voor myij is de show over hopelijk vind je iemand die beter is dan ik het ga je goed en tot ..............dat mag jij uit maken WAARWEL
(733) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-01-06 19:42:00
jah,ik heb soms ook wel eens ruzie met men beste vriend,maar dat maakt onze band hechter,want na een ruzietje houden we ng steeds van mekaar en dat is het belangrijkste dat u vriend of vriendin nog van u houdt na een ruzietje.
(1512) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-03-05 14:02:00
Ik las vandaag (beetje laat) je vraag over vriendschap en neem aan dat die vraag al lang beantwoord is door velen en voor jezelf. Toch wil ik je mijn gedicht over vriendschap sturen. Ik weet niet of je het kent, maar voor mij is het geloof vanuit de Bijbel zo'n zegen dat ik in Jezus een ware Vriend heb gevonden. Hij is voor mij ook het grootste voorbeeld van vriendschap en Liefde. Gelukkig heb ik ook heel veel natuurlijke vrienden om me heen. Ik wens je veel vrienden in alle soorten die je nodig hebt.
Vriendelijke groet,
Nel


Vriendschap

Je kunt het niet lenen, kopen of produceren,
maar 't wordt geoefend, 't is een hele kunst.
En wie een vriend wil zijn, die kan het leren;
een vriend te mogen zijn, dat is een gunst.

Soms is het enkel geven, niets ontvangen,
't is onvoorwaardelijk, je vraagt er niets voor terug.
Je gééft, al toont de ander nauwelijks verlangen
of doet hij onverschillig, koel of stug.

Je kunt van d'ander ook zo veel nog leren;
hij lijkt zo anders, maar hij is uniek.
Wanneer je leert, om dàt te accepteren,
zul je ontdekken, 'hij is echt sympathiek'.

Leer zo'n relatie koest'ren, onderhouden.
Geef dus je tijd en ook een luist'rend oor,
dan win je 'langzaam maar zeker' het vertrouwen.
Dat kost wel inzet, maar het loont de moeite hoor.

Je mag hem van jezelf iets geven,
en liefde, want daar is liefde voor bedoeld,
zodat je samen kunt genieten van het leven
en d' ander zich bij jouw ook veilig voelt.

Leer maar vergeven, leer begrip te tonen,
want achter onverschilligheid zit vaak verdriet.
Wees trouw en open, het zal zeker lonen;
Leer samen huilen, lachen en geniet.

Ik heb zo'n vriend, 'een voorrecht', kan ik zeggen!
Hij zegt: 'Bij Mij mag jij jezelf steeds zijn'.

Kan ik echt liefde in mijn vriendschap leggen,
dan is het ook een voorrecht, een vriend te zijn.

Nel Zwart
(1671) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-05-30 15:37:00
ik heb dat ook meegemaakt en ja het was zo, ik had ruzie en nu is onze band nog beter dan ervoor!
(2808) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-09-23 16:50:00
jah ik heb ook best vaak ruzie met me vriendin maar dan moeten we er na twee minuten al om lachen en meestal gaat het gewoon om nix hahahah XD
(3024) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-12-22 16:04:00
Ja kan wel kloppen, vrienden zijn ervoor elkaar als je elkaar vergeven hebt zal het je beste vriendin worden . dat weet ik want ik heb het zelf meegemaakt en ben pedagoog. dit soort dingen komen vaak voor en meestal komt het goed. en worden het dikke vrienden..
(3813) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-03-04 20:48:00
Ik moet een spreekbeurt houden over vriendschap en ik heb zelf heel veel ervaringen met vriendschappen, en daarvan is: een tijdelijke ruzie tussen 2 vrienden kan de band sterker maken. kan dat kloppen?
(4588) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).