De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2009-08-18 23:20:00
Echte vriendschap???
Gisteren gingen mijn vrienden de hele dag weg.'S morgens gingen ze zwemmen en 's avonds naar een feestje. ik kon namelijk niet gaan want ik moest mijn vader helpen. Ik heb gistere de hele dag niks van hen gehoord en vandaag ook niet, tot een vriendin mij 's avonds laat op msn vroeg waarom ik niet was gekomen terwijl ze goed wist waarom ik niet kon en ze wou alles weten over mijn dag en ik vond dat het precies leek dat het hun niks kon schelen of ik er was of niet en dat ze gewoon iets vroeg uit beleefdheid en ik werd kwaad en we hadden ruzie gemaakt. Ik ben al heel onzeker van mezelf op elk vlak. Als ik met hun buite ben zijn we meestal met oneven en dan voel ik me alleen gelaten want ze zijn altijd met groepjes van twee aan het praatten. Door die dingens heb ik het gevoel dat ik eigenlijk gwn bij hun ben om er te zijn het lijkt dat ik er niet hoor. Mijn vraag is nu eigenlijk heb ik een grote fout begaan door ruzie te maken of kan ik hun echt niks schelen???

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2009-08-18 23:20:00
De vraag is aan jou; wil jij erbij horen? Passen deze vrienden bij jou? Vind jij ze aardig?
Ruzie maken met je vrienden is nooit leuk, maar het laat je wel hun ware kleuren zien. Als het echt je vrienden zijn dan zullen ze het je zo vergeven en vergeten.
(2111) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-09-11 16:02:00
haaaiii, mag ik vragen wie dit heeft geschreven?
Ik heb namelijk hetzelfde meegemaakt
(2161) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-09-21 16:24:00
ik wil een dingetje zeggen: vind jij dat je erbij hoort of niet? sluiten ze je buiten (mag je niets weten bijvoorbeeld) . En dit vind ik geen echte vriendschap als ze nog zelfs aan je vragen waar je nu was vandaag! je hebt het toch aan hen vertelt? of niet soms? Als ze je niet vertrouwen vind ik dat het geen echte vriendschap is.
(2210) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-10-04 19:07:00
Hoi, ik denk dat je een fout hebt begaan, omdat die vriendin wel de moeite nam om contact met je op te nemen en te vragen naar je dag, als het haar niks kon schelen, dan had ze vast geen contact met je opgenomen. Jij geeft zelf een invulling aan haar getoonde interesse, dat ze dat doet uit beleefdheid en daar zit de zwakke schakel. Als je het invult met het idee dat zij wel echte interesse heeft voor jou dan opeens zie je dat je dat je fout hebt gehandeld door boos te worden. En als zij jou niet meer aardig vind heb je dat aan jezelf te danken. Mensen die niet bellen zijn misschien niet geinteresseerd. En dat geld voor beide! partijen. Oplossing : excuses aanbieden, persoonlijk en niet via de telefoon.
(2259) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-10-29 10:52:00
Echte vriendschap komt van beide kanten, zoals je weet.
Je voelde je gepasseerd en daardoor miserabel; dat mag. Wat hieraan te doen in het vervolg? Praat erover en luister naar de antwoorden. Bied, indien nodig, je excuses aan en heb je dan nog reden genoeg om boos/teleurgesteld te zijn, zeg het haar/hem/hen en vraag hoe jullie dit in het vervolg kunnen voorkomen. Als je er samen uitkomt, dan heb je echte vrienden.
Blijven deze problemen echter bestaan ga dan je eigen weg, hoe moeilijk het ook is. Jóuw vrienden lopen nog ergens rond; je zult hem/haar/hen zeker ontmoeten.
En wat je onzekerheid betreft; dit is een goede eigenschap; echt wel!! Je kunt hierdoor de tijd nemen om eerst na te denken voordat je handelt. Zodra dat gevoel van onzekerheid bovenkomt, houd dan even een moment stilte/ tel tot 10 of ga even lekker liggen voordat je gaat handelen. Zo kun je rustig de ander benaderen, dingen beter interpreteren en zelfs oplossingen aandragen.
Zelfverzekerde mensen kunnen sneller fouten/vergissingen maken omdat ze onvoldoende of helemaal niet (vooruit) denken en of geen rekening houden met gevoelens van anderen met alle gevolgen vandien.
Wees blij met wie je bent; wees lief voor jezelf en anderen zullen lief voor jou zijn.
Zo…. Heb ik je een beetje kunnen helpen? Nu moet jij het zelf doen; je kunt het !!
Lieve groeten van een internet-vriendin.
(2351) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-08-21 21:05:00
Ik heb nog altijd veel aan mijnen beste maat die heel veel betekent voor mij en als een broer voor me is, ik ben 16 en hij is 10 jaar ouder dan mij maar heeft zoveel respect voor mij en ik voor hem dat we gewoon super goeie vrienden zijn. zoek ook zo iemand die vriendelijk is en die je respect geeft van de eerste moment, dat zijn echte vrienden. een vriend zoals ik heb vind ik denk ik nooit meer!
(2945) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-09-26 17:03:00
Als jij denkt dat het je echte vrienden zijn moet je gwn meer bij het groepje aansluiten als dat niet lukt ga je toch lekker iemand anders zoeken?! Die jou wel vertrouwd en jou wel dingen verteld!
Suc6!
(3702) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).