Vragen over Denken over denken (Denkwerk)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2009-08-05 00:16:00
Doordenkertje.
Mag ik volgend doordenkertje toevoegen?

Hoe meer men weet
hoe beter men weet
hoe weinig men weet

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-08-05 00:16:00
Je kan hier zolang over nadenken dat je dus geen tijd meer hebt over andere dingen na te kunnen denken, dus kan je minder te weten komen
(2079) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-09-20 15:47:00
Naarmate men meer weet, ziet men in dat de mens eigenlijk niets weet?
(2204) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-10-28 02:19:00
Antwoord staat idd hierboven al. Wil er wel aan toevoegen dat zéér hoge begaafdheid aan waanzin grenst, waarom? Simpel doordat men niet begrijpt dat er nog zo gigantisch veel bestaat wat wij niet begrijpen.... Maw. Hoe slimmer je bent des te beter besef je dat je eigenlijk niks weet..... Aron
(2345) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-08-07 20:36:00
Ééntje die er zijdelings bijna niets mee te maken heeft, maar bij veel mensen wel bekend zal zijn of het gevoel geven van: "Ja die ken ik, waar stond dat ook al weer"?

Één zot kan meer vragen dan duizend wijzen kunnen beantwoorden.
(2917) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-10-25 12:58:00
Als eigen kennis de inhoud van een cirkel zou zijn, dan is alles buiten deze cirkel nog onbekend. De buitenkant van de cirkel van eigen kennis zou een raakvlak kunnen zijn van andere cirkels. Naarmate de eigen kennis toeneemt zal ook het aantal cirkels (= onbekende kennis) buiten de eigen kennis toenemen. Het zou mogelijk kunnen zijn dat je onbekende kennis buiten de eigen kennis vermoedt, maar aard en omvang van die kennis blijft onbekend; om maar niet te spreken van alle onvermoede kennis die raakvlakken heeft met de onbekende kennis.
Inderdaad, om gek van te worden ...
(3069) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-02-07 15:00:00
De stelling klopt niet. Hoe meer je weet des te meer kennis heb je om vragen te kunnen stellen. Als je ergens geen kennis van hebt, weet van hebt, zul je daar ook niets over vragen.
(4092) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).