De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2009-07-14 19:58:00
kun je over vriendschap spreken als de een deze wil verzwijgen?
ik had contact met een man die 11 jaar ouder is dan ik. Hij heeft kinderen ik niet. Wel zijn we beide vrijgezel. Zijn regelmatig intiem met elkaar geweest. Maar daarnaast ook vele diepe, goede gesprekken. Feit wilde dat ik gevoel kreeg. Daardoor n tijdje elkaar niet gezien. Daarna contact weer opgezocht. Er gebeurde t zelfde en toen kreeg hij n relatie. Inmiddels dat voorbij en wij zochten het contact weer. Alleen na een tijd hebben we besloten dat we liever vrienden wilde blijven ipv een intiem contact, aangezien dat altijd moeilijk blijft. Alleen moest het contact onder de voorwaarden dat niemand in de omgeving mocht weten dat wij elkaar regelmatig zagen en het goed met elkaar konden vinden.
Dit punt heeft altijd tussen ons in gestaan. Ik kon daar niet mee dealen en snap er ook niks van. Je bent toch trots op n vriendschap?
Kun je over een vriendschap spreken als de ene partij deze wil verzwijgen?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2009-07-14 19:58:00
ik weet wat je wil zeggen hoor
ik heb ook ongeveer eenzelfde situatie gehad. en ik voelde mij ook aan de kant gezet omdat de 'vriendschap' geheim moest blijven. uiteindelijk heb ik momenteel geen contact meer met die bepaalde vriend. maar het is om problemen te vermijden. ik was geen vrijgezel die tijd en hij wel. dus de rollen waren omgekeerd. maar wat ik heb gedaan is met hem erover gepraat. waarom dit geheim moest blijven en wanneer we afspraken was het ook moeilijk om ons als 'vrienden' te gedragen to elkaar. hij gaf me toen gelijk dat je dan niet echt van vriendschap kan praten en daarna ging het wel beter.
mss wil hij wel vrienden zijn maar de situatie ligt te moeilijk. het is goed met hem er eens over te praten en hem duidelijk te maken dat je dit niet wil. als hij echt met jou vrienden wil blijven dan zal hij er wel iets op vinden, jullie alltwee trouwens. want ok, vrienden kunnen intiem zijn, maar wanneer je gevoelens krijgt is het echt veel moeilijker om er mee omte gaan, ik heb ook gevoelens gekregen voor die bepaalde vriend en heb dat hem gezegd. en moest ik geen relatie hebben gehad zou het anders verlopen zijn, maar wat is gebeurd is gebeurd en je moet verder. dus praat erover met hem. en zet je gevoelens even opzij, anders ga je mss gekwetst worden. ik weet hoe het voelt hoorr : quote ''Ik kon daar niet mee dealen en snap er ook niks van. Je bent toch trots op n vriendschap? Kun je over een vriendschap spreken als de ene partij deze wil verzwijgen?''

grtz
(2016) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-08-03 15:58:00
Komt mij vreemd voor als je allebei single bent dat niemand dan mag weten dat je met elkaar omgaat, wat zit daar achter. Valse schaamte, jesus wat laten mensen zich toch regeren door misplaatste "politieke correctheid". Schaamt hij zich soms tegenover zijn kinderen? Zijn die dan net zo bekrompen als hij zelf? Waarschijnlijk niet, durf toch te leven. Hij leeft toch niet voor zijn hoe zijn kinderen hem zullen herrineren? Bah ik vind het echt zielig voor je en dombo van hem. Wat bedoel je trouwens met "Feit wilde dat ik gevoel kreeg" bedoel je soms een slecht gevoel ? Dan kan ik het me weer voorstellen dat je niet na de eerste twee avonden als je met iemand bent samen geweest je hele familie gaat inlichten over wie je nu weer gezien hebt.
(2073) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).