De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2009-07-28 23:40:00
moeilijke materie
Vroeger, vroeger was het makkelijk. Als je iemand leuk vond dan vroeg je gewoon "wil je Vrienden met me zijn?" En als daar dan een "ja hoor" op geantwoord werd dan wist je het, je was Vrienden. Als de Vriendschap over was, vaak door ruzie of het niet tegen je verlies kunnen met knikkeren, dan weer was dat duidelijk.
" nou, pfff dan zijn we geen Vrienden meer hoor!!" Het klinkt cliche, maar wat was het vroeger zoveel makkelijker.

Op de basisschool wist je wie je Vrienden waren en wie niet meer. Tegenwoordig, in mijn volwassen leven, vind ik het een stuk ingewikkelder. Allereerst: wanneer is iemand een Vriend ?? Is dat na 3x koffie, of na 2x uitgaan. Is iemand een Vriend als je diegene 2x of vaker in de maand ziet ?? Ten 2de: Hoe onderhoud je een vriendschap ?? Drink je elke week samen koffie, of is dat dan weer te opdringerig ??
Kan je iemand die je pas als Vriend beschouwt mee uit vragen of ziet diegene je dan als hopeloos en eenzaam ?? Ten derde: Wanneer is de vriendschap over ?? Als je diegene niet meer dan 1 of meerdere keren per maand of per week of per jaar ziet danwel spreekt ?? Als je elkaar wel spreekt maar het er niet van komt om af te spreken ?? Ingewikkelde materie !!

Mijn voorstel is om het net als vroeger op het schoolplein te doen, gewoon vragen of iemand je vriend wil worden en het ook melden als de vriendschap wat jou betreft over is. Wie doet ermee ??

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2009-07-28 23:40:00
Vriendschap is ongrijpbaar.
Je ontmoet iemand met wie je graag ervaringen
uitwisselt en in wie je interesse hebt.
Daar hoef je niet voor te kiezen.
Dat overkomt je gewoon!

Zo eenvoudig is dat volgens mij!
(2043) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-12-06 23:09:00
Het is inderdaad niet zo simpel om vrienden 'vrienden' te noemen. Eigenlijk moet vrienden zijn wat groeien en dat groeien wordt bepaald door heel wat factoren in een 'volwassen'-leven. Ik had een vriendin, althans ik dacht dat ze een vriendin was totdat ik ontdekte dat ze een 'raar' kantje had, met name ze nam notities van alles wat ik zei of deed ... Het voelde zo beangstigend dat ik gewoon geen contact meer met haar wou ... Ik weet nog altijd niet hoe ik zoiets moet plaatsen.
(2417) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).