De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2009-05-27 16:01:00
Ben ik de vriendschap met hen kwijt?
Beste Mensen,

Sinds gisteren heb ik een grote fout gemaakt in mijn hechtste vriendschap.
Mijn 2 beste vrienden hebben een onterechte aangifte tegen hun gehad. welke nu in proces zit. Ik wist niet dat ik dit niet door mocht vertellen. Iemand vroeg namelijk aan mij waarom ik niet naar de vliegclub zou gaan zaterdag, vanwege problemen.
Ik heb toen uitgelegd wat het probleem was, maar mijn vrienden wilden dit in prive houden met mij.
Nu weet heel de club het. Ik heb het vertrouwen enorm geschaad. Ze zijn erg teleurgesteld in mij. Onze band is wel heel sterk, maar hoe kan ik het beste dit probleem oplossen. Ik weet niet hoe ik dit moet doen? en ik ben heel verdrietig.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2009-05-27 16:01:00
beste vriend,

Mijn advies zou zijn: geef aan hoe zeer het je spijt en geef je vrienden de ruimte om jou te vergeven. Misschien duurt het even, maar goede vrienden komen altijd terug.
Dat zij teleurgesteld zijn in jou dat is een feit en ik denk dat je ook teleur bent gesteld in jezelf. Leer hiervan en vergeef jezelf uiteindelijk ook.
Iedereen maakt fouten.

Veel sterkte en houd moed!
(1924) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-09-28 16:46:00
ey, laat inderdaad weten dat het je echt spijt.
jij hebt een fout begaan, dus zult ook de consequentie moeten dragen.
als je dit weet, probeer dan niet alle beschuldigingen ter zijde te zetten, maar geef ze toe. dit is vaak erg moeilijk. ik heb ook zoiets meegemaakt en blijf gewoon jezelf. wordt niet boos op anderen en geef ook niemand anders de schuld. het komt vanzelf wel weer goed, vooral als de band toch hecht was.
misschien dat ze in het begin dingen niet meer vertellen aan jou, maar langzaam komt het vertrouwen wel weer terug!

sterkte, zet em op!
(3036) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).