Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2009-12-20 19:21:00
wat is normaal?
Ik heb een relatie gehad met een man die 2 kinderen heeft. Kon goed met zijn kinderen overweg en hun met mij. Helaas kon ik niet goed met zijn ex overweg. Sorry, mag van hem geen ex zeggen, maar moet haar bij haar naam noemen. Wat ik hier niet zal doen. Maar ex is toch gewoon een Nederlands woord? Daar kan ik dan nog wel mee leven, maar niet met het vele contact wat ze hebben. Ze belde 3 tot 4x per week en daarnaast mailde ze ook nog eens. Ze belde bijna altijd als hij op zijn werk was. Als ze belde en ik was er, dan liep hij naar zolder zodat ik het toch zeker niet kon horen, want dat wilde zij niet. Ik had voorgesteld om een lijst te maken wanneer hij zijn kinderen zou zien, elke woensdag en om het weekend. Helaas, dat had ze door en zei tegen hem: "dat is zeker om minder contact te hebben". Hij zei nee, ik snap nog niet waarom, want dat was wel de reden. Ook durfde hij nooit nee te zeggen als ze belde, hij heeft 17 jaar naar haar pijpen gedanst (in mijn ogen dan) en doet dat nu nog. In het begin dacht ik, dat gaat wel over maar is niet zo, want ze speelt alles via de kinderen. Dat is een sterke troef die ze in handen heeft en waar ik niet tegen op kon. Is het normaal dat zijn ex 3 tot 4x per week telefonisch contact met hem opneemt en dan ook nog eens na 2 jaar naar boven gaat om mij te vermijden? Is het normaal dat hij eigenlijk altijd maar ja en amen tegen haar zegt? Wat is normaal? Hoe had ik hier mee om moeten gaan? Want hierdoor hebben we flinke ruzies gehad, die helemaal uit de hand zijn gelopen en dat had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Daardoor ben ik te ver gegaan... Maar helaas, is verleden tijd. Ik ben er dood- en doodziek van. Wist niet dat dat zo heftig zou kunnen zijn! Ben erg benieuwd naar een antwoord, om in het vervolg misschien anders te handelen... Alvast dank!

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-12-20 19:21:00
Helaas gebeuen er dingen waarin je geen grip hebt. Ik heb nu een partner met 1 dochter. Ook bij hem heb ik het idee dat zijn ex op nummer 2 staat, ook al zegt hij van niet.

Vaak als ik later hoor dat ze weer contact hebben gehad, was dit, waar ik ook niet bij was. Hij verteld mij ook niet direct de belangrijke dingen. Ik moet er later echt om vragen en dan is het ''o ja sorry, niet boos worden..." Je kent het wel. Gelukkig heeft zij ook een vriend, maar wat als dat uitgaat.

Mannen zullen er alles aan doen om te zorgen dat ze hun kind niet verliezen. En zo'n dominante ex weet daar gebruik van te maken. Zij wil het liefst een nieuw leven met een andere partner en voor hem misgunt ze alles. Ongeacht ze zijn nieuwe vriendin wel of niet aardig vindt.
Dat is zoals veel vrouwen zijn, als ze waarschijnlijk gedumpt zijn. Of als ze toch later pas beseffen wat voor vent ze hadden. Maar dan is het te laat en zal ze er alles aan doen om het hem zo moeilijk mogelijk te maken.

Als ik een nieuwe relatie begin zal dit zijn een man zonder kinderen of in het begin al duidelijke afspraken. En als hij dat belachelijk vindt, stop er dan direct mee. Zo'n ''game'' kan je niet winnen.

Ik heb deze keus gemaakt, dus ik zal het moeten accepteren, maar ik zou het ook anders aangepakt hebben dan toen.

Dit was miiscchien niet het anwoord waar je naar op zoek was maar toch, alle beetjes helpen?

Sterkte, liefs A
(2449) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).