De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2009-05-28 09:06:00
nood vriendin
Ik denk al 5 jaar dat ik een vriendin heb, sinds 2jaar heeft ze een nieuwe vriendin.
Ik heb heel sterk het gevoel dat ik alleen goed ben voor problemen op te lossen, geld te lenen, raad geven,de auto lenen, af en toe eens afspreken,zn dingen.
en de nieuwe vriendin voor de leuke dingen, samen dingen doen, feesten, zn dingen.
verbeeld ik het me maar, of is het miss toch gewoon zo dat ze met haar gewoon beter kan praten en lachen.....
Ik moet toegeven heb vaker gedacht dat het niet echt is, maar steeds weer geprobeerd, omdat ze me (als ik afstand neem) steeds het gevoel weer geeft dat ik wel degelijk haar vriendin ben...?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2009-05-28 09:06:00
Ik heb , denk ik , een gelijksoortige situatie met iemand. Ik heb ook het gevoel dat ze anderen liever verkiest voor de leukere dingen en mij als tweede keus beschouwt. Mijn gevoel klopt wel. Ik neem nu al geruime tijd geen contact meer op en ze reageert ook niet meer. Behalve dan een keer om te helpen schilderen omdat ik dat een tijd geleden beloofd had...

Ik denk dat het altijd goed is om je gevoel te volgen want die zit er maar zelden naast. Wat je wel concreet kan doen is haar confronteren met je gevoel. Uit haar reactie ( zowel verbaal als non-verbaal) kan je al héél wat afleiden!
(1928) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-08-19 23:19:00
Heel herkenbaar. Ik heb ook hetzelfde met een vriendin van mij. Een jaar of 4 is ze één van mijn beste vriendinnen geweest. Maar ik heb het laatste jaar ook echt het idee dat ik een stuk onbelangrijker voor haar geworden ben.
In het begin denk je nog: ach ze heeft het misschien druk.. Maar dat is de reden niet. Ik heb het idee dat ik alleen degene ben die het contact nog in stand houd. Als ik niks laat horen laat zij ook bijna niks horen, alleen heel af en toe of ik zin heb om te stappen, maar dat doet ze alleen als ze niemand heeft om mee af te spreken.
Als we afspreken is er niks aan de hand en geeft ze ook het idee dat ik belangrijk ben. Maar ze heeft bijna nooit tijd en ze zal zelf nooit eens een avondje vrij voor me houden. Oké, als ik haar opbel en ze heeft niks te doen dan vindt ze het allemaal heel leuk als ik langskom enzo.. maar ik vraag me af of dit nog wel een echte vriendschap is.
Maar idd.. als ik dan echt afstand neem dan laat ze op een gegeven moment wel weten dat ik wel belangrijk ben. Want volgensmij wil ze me ook weer niet helemaal kwijt, omdat ze mij dan heeft als ze even niemand heeft.
Maar op zo'n manier heb ik er ook geen zin meer in.
(2115) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).