Informatierecht kinderen


23 - Echtscheiding info »  -  Informatierecht kinderen »
2009-06-17 02:18:00
Bij twaalf jaar zelf beslissen of ze nog naar hun vader willen?
Mijn kinderen hebben schoon genoeg van hun vader die net als in ons huwelijk zich nog steeds schuldig maakt aan geweld. Ze worden regelmatig geslagen en opgesloten. Het leed is inmiddels niet te overzien. Klopt het dat kinderen als ze twaalf jaar zijn zelf mogen weten of ze nog naar hun vader willen?
Reageren!

Antwoorden / Answers
2009-06-17 02:18:00
Nee!
Wel mogen ze als ze twaalf jaar zijn hun verhaal uitleggen aan de rechter. De rechter zal dat meenemen in zijn beslissing, maar dat wil niet zeggen dat de rechter oplegt wat het kind vraagt. Hoe goed gedocumenteerd ook. Wij hebben dit zelf aan de hand gehad en de oudste heeft meermalen gesproken met rechters om niet in de omgang te hoeven gaan. Dit kind kon ook duidelijk omschrijven waarom niet. De school steunde deze jongere en deze jongere had een eigen neutrale advocaat die alleen voor zijn / haar belangen opkwam. Toch moest deze jongere om de week een lang weekend in de omgang!. Samengevat: een rechter is wel verplicht om een kind van 12 jaar en ouder dat er om verzoekt (vraagt) om gehoord te worden (te zeggen wat hij of zij wil voor wat betreft omgang en hoofdbewoning) te horen (naar te luisteren). Maar hij hoeft niet de mening van het kind /jongere te volgen. Hij kan dus totaal iets anders beslissen dan het kind / jongere heeft gevraagd!.
Groet, Leslie
(1955) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2010-06-26 19:18:00
hallo, had hetzelfde voor, maar mijn kinderen zijn echter nooit meer geweest!!!
ELKE week opnieuw had ik de politie aan mijn deur,werd ik beschuldigd en mijn kinderen werden bang gemaakt. Het kwam zelfs zo ver dat ik per dag dat ze niet naar vader gingen ik 500 euro zou moeten betalen!!! Maar, wat kan je doen als je kinderen ZELF niet mee willen? Mijn kinderen hebben steeds opnieuw geweigerd van mee te gaan, hebben gezegd dat ik hen niet mocht brengen, enz... ZIJ hebben het wl gehaald!!! Reeds 2j geleden kwam er een uitspraak en gaan ze niet meer naar papa.
Wil er wel bij zeggen dat er ERNSTIGE feiten aan het licht gekomen zijn.
De rechter luisterde wel & gaf hen een veilig gevoel (zo zeggen ze zelf!)
(2859) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).