De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Positief denken


2009-04-17 12:24:00
negatief en positief
Wat als je met iemand leeft die zelf heel negatief is in gesteld en alles verkeerd interpreteert? Ik zelf ben erg positief en kan hem niet helpen om alles anders te laten zien in het positieve, daar hij veel conflicten heeft is mijn vrienden kring erg klein geworden. Verder is hij heel erg goed voor mij.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2009-04-17 12:24:00
Geduld en volharding?
Je niet laten manipuleren?
Je eigen vriendenkring opbouwen?
Ik heb 25 jaar met zo iemand geleefd en ben er uiteindelijk van gescheiden. Maar of dat de (enige) juiste oplossing is???
(1824) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-02-08 22:16:00
Tuurlijk is hij goed voor je, hij wilt je voor zich alleen houden.Hij is als een spons en zuigt je leeg,als je met vrienden je bent dan laadt je je batterij op.Hij is erg onzeker,en heeft minderwaardigheidsgevoel.Zo'n persoon kun je niet helpen omdat hij niet geholpen wilt worden.Hij laat niet los en leer bij hij is bang voor het nieuwe en zal waarschijnlijk niet veranderen.
Aan jou de keuze.
(2575) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-25 17:58:00
Je moet kijken wat voor jou zelf het beste is. Je leeft nu met je vriend en die is negatief maar wel goed voor je. Wil je zo leven? Ben je op dit moment gelukkig?
Kijk anders of je samen een oplossing voor het probleem kan vinden. Praten is heel erg belangrijk in een relatie. Vertel hem jou probleem en dat je erg graag weer een grote vriendenkring wilt. Lukt het na het praten nog niet en begrijpt hij er niks van. Dan moet je toch kiezen, wil ik een vriend die mij negatief beïnvloed of wil ik weer even vrij zijn en nieuwe mensen leren kennen die wel positief is ingesteld? Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen. Er is niet 1 manier om met zulke situaties om te gaan. Maar het belangrijkste is om jezelf de vraag te stellen of je gelukkig bent en of je zo nog verder wil leven. Succes!
(3496) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).