Vragen over Verliefdheid (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2008-01-06 16:28:00
Kan je liefdesverdriet hebben zonder dat je ooit een relatie hebt gehad met die persoon
7 maand geleden heb ik twee nachten achtereen intens gekust met een jongen, een gezamelijke vriend die ik toen nog niet zo goed kende. We hebben enkel gekust , meer niet. Ik heb wel al vaker eens wat gedaan met jongens, slecht voor 1 keer, maar deze keer voelde het anders aan. Ik zag en zie hem nog steed heel vaak, omdat we naar hetzelfde cafe gaan, en hij een goede vriend is van mijn vrienden. Mijn verliefdheid is echter nooit over gegaan en ik heb mij vaak enorm slecht gevoel hierover. Echt heel vaak zitten huilen, wanneer ik hem zag dansen ofzo met een ander meisje. Ik heb hem echter nooit verteld over deze gevoelens, dat durf ik niet. Nu vrijt hij met een ander meisje, nog maar pas, maar ik vind dit wel redelijk erg. Wat ook eigenaardig is, is dat als ik bij hem ben, ik niet zo heel verliefd ben, maar als ik terug denk aan die twee dagen dat ik met hem heb zitten kussen, voel ik mij weer heel verliefd. wat kan ik doen dat dit zou overgaan ?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2008-01-06 16:28:00
ik denk dat je wel liefdesverdriet kan hebben zelfs als je geen verkeing met deze jongen hebt gehad.ik heb het zelf ook al voor gehad.hevig naar die jongen verlangen.en dan komt hij naar je toe kust je, vrijt met je en de volgende dag 'weet hij van niks meer'.en dat doet pijn want k hield van hem, heel veel. Ik heb echt dagen gehuild om hem, dus liefdesverdriet is er met of zónder verkering!
(158) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-01-28 17:50:00
als ik jouw verhaal zo lees, denk ik niet dat je zozeer verliefd(meer) bent, maar meer op het gevoel verliefd zijn. je bent niet zo heel verliefd als je in zijn buurt bent zeg je, maar vindt het ook niet leuk dat hij met een ander meisje is. Misschien wil je gewoon iemand in je leven hebben bij wie je het zelfde voelt als toen die 2 dagen en iemand die echt van jou is? Ben je misschien onbewust op zoek naar geborgenheid?
ben geen expert hoor, maar zo voelt het gewoon als ik je verhaaltje lees.
in ieder geval veel sterkte en om op je vraag antwoord te geven; ja ik geloof da je werkelijk liefdesverdriet kunt hebben om iemand terwijl je er geen relatie mee hebt gehad.
(245) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-04-06 16:30:00
Hoi hoi,
Ik denk dat je juist met zoenen een nog hechtere "band" met iemand kan krijgen dan met de daad op zich.
Zoenen is heel intiem.. en wekt heel veel gevoelens op.
Dus ik denk dat je hevig verliefd kan zijn.. en inderdaad ook liefdes verdriet kan hebben.
Als jij je ellendig voelt.. dan is dat toch liefdesverdriet.
Meid.. kop op.. zoek een andere uitdaging.. zorg dat je van dit vreselijke gevoel afkomt.
En zodra je weer verliefd wordt op iemand anders, zal dit gevoel afzakken!
Sterkte en succes..

Lieve groetjes Marieke
(469) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-11-29 11:03:00
Ik geloof van wel. Het is bij mij met een meisje gebeurd. We zijn een keer uit geweest en wel hebben ook gekust. Zij zag me gewoon als vriend , meer niet.
Helaas vondt ik haar te leuk, zij heeft nu een vriend en is gaan samenwonen.
Als ik haar soms nog eens zie , dan slaat mijn hart nog over, maar weet dat ze nooit om me zal geven , als vriend. Dus probeer ik haar zoveel mogelijk te vergeten.
En dat is moeilijk.
(1389) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-04-26 01:26:00
Weltschmerz heet het, het is de depressie die je krijgt als je u huidige wereld vergelijkt met je ideale wereld. het is heel moeilek te accepteren, maar met doorzettings vermogen en logisch denken kom je er wel snel door, gewoon blijven doorzetten en beseffen dat wat je voelt heel logisch is en doodnormaal, mss gebeurt het wel 1000 keer na elkaar, vergeet gewoon niet om met je poten op de grond te staan en er je hoofd bij te houden... geloof me.... groetjes
(3940) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-12-09 21:33:00
Ik ken het gevoel. Ik ben een jongen en ben een beetje verliefd op mijn collega. Zowel ik als mijn collega zijn een beetje aan de verlegen kant. Ik heb zo'n 5 jaar met haar samengewerkt zonder dat zij een vriend had. Vorige jaar zijn we 2 keer met elkaar weggeweest buiten het werk (weliswaar met nog een andere collega). Vorig jaar dacht ik, het begint echt te klikken. Tot ik begin dit jaar hoorde dat ze blijkbaar op stap een vriend had leren kennen. Op het werk zie ik haar bijna iedere dag en als ze iets moeten vragen, belt ze naar mij. Ze stuurt ook soms flirterige mails (met veel lachende mannetjes). Als er iets te doen is van het werk, dan krijg dikwijls een mail of ik ook mee gaan, zoals bv. teambuilding, personeelsfeest, ... Ik voel me rot slecht, want vandaag heeft ze verteld dat ze met haar vriend gaat samenwonen. Maar telkens als ik haar zie en ze lacht naar me, ben ik verkocht. Voor mij is ze de vrouw van mijn leven. Hoe kan ik hiermee omgaan? PS: voor de duidelijkheid: we hebben mekaar nog nooit gekust. Zover is het wel nooit gekomen.
(5656) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).