Informatierecht kinderen


23 - Echtscheiding info »  -  Informatierecht kinderen »
2010-01-30 14:18:00
Zoon woont bij vader dochter bij moeder.
Mijn zoon wesley 14jr,wil bij zijn vader wonen de verhouding met mijn ex loopt stroef komt nog eens bij dat hij mij en mijn ouders heeft belazert dus het vertrouwen is totaal weg.mijn vraag is dan ook als mijn zoon bij zijn vader wilt wonen (kan hem niet tegen houden doet wel moedersziel veel pijn maar je wilt het beste voor je kind)moet ik wat op papier zetten bijv,omgangsregeling,en dat het eerst een proefperiode gaat kan wel tegen vallen en dat hij altijd welkom is en dat ik op de hoogte wilt worden gehouden betreft;ziekte,therapie etc,of is het beter dat we rond de tafel gaan zitten waar ook de kinderen bij zijn en alles aanhoren en ook kunnen reageren.heb ook nog een dochter die vind het allemaal nog moeilijk, voor haar wil ik dat het niet te snel gaat en dat wesley af en toe wat langer blijft slapen dan kan amanda daar rustig aan wennen.
Reageren!

Antwoorden / Answers
2010-01-30 14:18:00
Het beste is om hem te laten gaan ,niet claimen niets bepraten ...dan blijft hij regelmatig komen ,anders drijf je hem verder weg. (mijn zoon woont nu een tijdje bij mij en moeder heeft hem wel geclaimd en dat is niet goed uitgepakt)
(2546) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2010-03-09 08:14:00
Zorgen dat alles goed geregeld is is GEEN claimen! Dat is zorgen!
Mijn zoon van 16 wilde bij zijn vader gaan wonen toen ik ging verhuizen. Ook omdat hij zijn vrienden niet kwijt wilde. Dit is logisch en geloof me, ik heb er heel wat tranen om gelaten. Zeker omdat het voorstel zonder overleg met mij voorgesteld was aan mijn zoon en hij in de maanden na het voorstel van mijn ex niets meer hoorde erover en langzaam door de onzekerheid wegkwijnde.
IK heb de knoop door moeten hakken en pa voor het blok moeten zetten. DOE het of zeg dat het niet door gaat. Maar ok, terugkomend op jou vragen.
Ik ben het geheel met je eens om de zaak vast te laten leggen bij een advocaat, liefst in goed overleg. Een goede vader zou het ook niet anders willen en zou willen dat de moeder op de hoogte werd gehouden en de overgang voor iedereen glad gaat verlopen.
Vechten voor de beste weg zien vaders vaak als claimen, maar dat IS het niet!
Het kind moet niet te indruk krijgen te moeten kiezen. Ouders moeten mi overleg plegen al is het maar voor het kind, zodat die rust heeft en weet dat beiden ouders het beste willen voor hem. Dat hij hierin gekend wordt spreekt voor mij voor zich...hij is 14 en tegenwoordig zijn ze vroeg wijs.
Ik heb van advocaat vernomen dat dit de normale gang van zake is vooral bij jongens met gescheiden ouders. Mijn zoon had ook veel behoefte zijn vader beter te leren kennen, wat met omgang niet echt lukte. Het is goed en ik ben het met je eens..... hel voor een moeder, maar je wilt het beste voor je kind!!
Heel veel sterkte en wijsheid en ga vooral op je gevoel af!

Saskia
(2666) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).