Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2009-03-20 16:02:00
Jaloers in de ergste vorm die ik ooit gehad heb.
Ik ben 16 jaar samen geweest waarvan 3,5 jaar getrouwd. Mijn ex-vrouw is mij 2 keer ontrouw geweest, eerst in 1992 en daarna in 2003 nog een keer. Ik heb toen besloten om de relatie te beëindigen en heb een scheiding aangevraagd. Na ongeveer 6 maanden kreeg ik een nieuwe relatie die bijna 2 jaar stand heeft gehouden, omdat zij niet met mijn kinderen om kon gaan heb ik de relatie verbroken en ging ik alleen verder (liever gelukkig in je eentje dan ongelukkig met z'n tweeën). Na 8 maanden leerde ik mijn huidige vriendin kennen via internet, wij zijn a.s juni 3 jaar bij elkaar en het gaat geweldig....ik ben nog nooit zo gelukkig geweest in een relatie, en nu komt het. Eerst heb je verliefdheid, en dat was ik dan ook in alle hevigheid maar ik durfde niet toe te geven aan mijn gevoel. Het duurde een paar weken voor ik mij volledig in een nieuwe relatie durfde te storten en toe kon ik toegeven aan mijn gevoelens, ik vind haar zo lief, geweldig en nog eens erg mooi ook, zowel innerlijk als uiterlijk.
Helaas zit er tussen ons een afstand van 70 km, zij woont in Zuid-Holland en ik in (provincie) Utrecht.
Wij zien elkaar altijd op woensdag en in de weekenden, de ene week met alle kinderen (4) en de andere week lekker samen.
Wanneer wij afscheid nemen dan krijg ik iedere keer een jaloers gevoel, zelfs als zij naar haar werk gaat kan dat een gevoel van onmacht met zich meebrengen. Ik word zelfs gek als ze op Hyves zit, ik kan dan zien dat ze online is geweest en ben dan in staat om alle contacten af te gaan of ze er een bericht heeft achtergelaten, ik bekijk alleen de mannelijke contacten...het zijn voornamelijk oud collega's en klasgenoten. Elke avond bellen wij met elkaar en dan gaat het de ene keer over de kinderen en de andere keer over het komende weekend, en tijdens de gesprekken zeggen wij wel 5 keer dat wij van elkaar houden, en daar ben ik ook van overtuigd maar ik ben zo ontzettend bang om haar te verliezen dat het een obsessie is geworden om gek van te worden. We hebben allebei een tatoeage laten zetten als teken van liefde en ze wilt er nog 1 bij laten zetten wat betrekking heeft op mij, dus ik hoef eigenlijk niet bang te zijn...zou je denken. Een half jaar geleden ging ze met haar vriendin naar de disco en dat was op vrijdagavond ‘ons vrije weekend’ ik heb die avond alleen maar zitten ijsberen en heb zelfs overgegeven omdat ze niet reageerde op mijn sms....het zweet brak mij uit en kon het niet meer aan. Ik heb toen een kalmeringsmiddel genomen om tot rust te komen en dat heeft deels geholpen maar slapen deed ik niet. Om 2 uur ging de telefoon...ze was thuis en eindelijk kon ik slapen.
Telkens als ik maar niet in haar buurt ben voel ik mij machteloos, ik neem vaak vrije dagen op om maar even bij haar te zijn, ik wil ook zoveel mogelijk voor uit plannen om te weten dat wij dan samenzijn. Vorige week werd er bij haar vloerbedekking gelegd op de trap, om maar te zorgen dat er geen “knappe” stoffeerder komt heb ik gezegd at ik wel een vrije dag opneem zodat zij haar dagen kan opsparen voor als we eens ergens heen willen……ik word gek van mezelf.
Alle complimenten ten spijt, ik ben gewoon ontzettend jaloers en het lijkt wel of het steeds erger wordt. Er zijn zoveel zaken die mij gerust moeten stellen, wij liggen samen op 1 lijn wat interesses betreft. We houden allebei van zoveel zaken waar wij beiden veel plezier aan beleven, heerlijk weekendjes weg, vakantie vieren, de ene keer in het voorseizoen samen en met de zomervakantie met de kinderen.
Al haar vorige relaties duurden niet langer dan max. 4 a 5 maanden, en wij zijn nu al bijna 3 jaar bij elkaar dus waar maak ik mij dan druk over.
Hoever kan dit gaan, want ik trek het niet mocht zij nog een keertje willen stappen met een vriendin en ik wil haar niet het gevoel geven om te claimen…en eigenlijk ben ik daar al mee bezig.

Ik ben bang om weer bedrogen te worden, maar ik weet dat zij dat niet zou doen…ZE HOUDT VAN ME, maar hoe kan ik mijn jaloezie overwinnen….zo kan ik niet verder want het vreet teveel energie.

Rob.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-03-20 16:02:00
ja ik weet er alles van ik zelf ben ook bedrogen geweest en dat vreet aan je je denkt dit achter je te kunnen laten en denken dat gebeurt me nooit meer maar als ik jouw verhaal zo lees dan zit ik in het zelfde schuitje ben stik jaloers en als ik stik zeg dan bedoel ik ook letterlijk dat ik het gevoel heb dat ik stik het is zelfs zo dat mijn man me wilde verlaten dordat ik zo ben maar ik weet dat ik hulp nodig had en ben deze dus ook gaan opzoekn anders zou ik al onder de zoden hebben gelegen denk ik was ziek echt ziek ervan kan er nu beter mee omgaan en ik gun die ander ook zijn vrijheid en als er dan iets gebeurt dan gebeurt het toch met of zonder mijn medeweten hopelijk zoek je ook hulp en vind je ook rust want dit vreet echt aan iemand zowel geestelijk als lichamelijk laat het niet zover komen en zoek bijtijds hulp dat is de beste oplossing voor zowel jou als je vrouw f vriendin groetjes en veel succes bij het zoeken van hulp
(1741) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-03-22 11:24:00
Beste Rob, hoe snel wil je haar weer kwijt? In je paranoiia ben je haar nu al aan het stalken. Ben je aantrekkelijk voor een vrouw als je konstant haar liefde bevestigd wil hebben, loopt te kotsen als ze een avondje uitgaat, ziek wordt van elke man die in haar buurt is? Wat jij van haar wil is een grote tatoo op haar voorhoofd met de tekst: "IK BEN VAN ROB". Praat eens met je huisarts, ik meen het goed met je, je lijdt aan angsten en controledwang, en hebt een wond van dat vreemdgaan van je ex.
Je zegt het zelf: "Telkens als ik maar niet in haar buurt ben voel ik mij machteloos."
Succes,
(1745) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).