Liefdesverdriet (Liefde)

Op deze pagine staat een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Op deze pagina kunt u ook zelf een antwoord of reactie toevoegen. U kunt de vraag anoniem beantwoorden maar u mag ook een schuilnaam of echte naam gebruiken. Plaatsing van vragen en antwoorden zal na toetsing door de beheerder plaatsvinden. Deze redactionele toetsing is bedoeld om de integriteit van deze vraag en antwoord sectie te bewaken en de kwaliteit van vragen en antwoorden te controleren. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beledigende, kwetsende of onzinnige reacties. De beheerder behoudt zich het recht voor stijl en taalfouten te corrigeren voor plaatsing en mag te allen tijde naar eigen goeddunken en zonder discussie achteraf, vragen of antwoorden weigeren.


2009-03-19 15:14:00
Waarom voel ik veel verdriet en pijn doordat ik geen liefde meer voor hem voel?
Ik heb de relatie verbroken omdat ik geen liefde meer voor hem voel. Het doet me heel erg veel verdriet en pijn en moet er veel om huilen. Waarom voel ik zoveel verdriet, ik begrijp het niet. Ik hou niet meer van hem, voel geen liefde meer dus hoef ik toch niet verdrietig te zijn?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2009-03-19 15:14:00
Mijn vriend heeft een weekje terug zijn relatie met mij verbroken. Ik sta dus aan de 'andere kant'. Mijn vriend heeft het, ondanks dat hij weer verder gaat met een nieuwe vlam, ook erg moeilijk mee. Ik denk dat het te maken heeft met het loslaten van gewoontes, schuldgevoel en het afscheid nemen van een bepaald leven wat je hebt opgebouwd samen. Ook al heb je zelf deze keus gemaakt, dit kan nog steeds pijn doen. Of misschien kom je er wel achter dat je toch nog liefde voor hem voelt? Alleen jij kan daar het antwoord op geven.
Sterkte ermee.
(1737) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-02-23 22:27:00
Ik heb net hetzelfde. Mijn relatie is verbroken niet zozeer omdat ik geen liefde voel, maar omdat hij niets doet om onze liefde te laten leven. Hij gaat niet werken en is helemaal niet gemotiveerd om dit te doen. Daardoor kan ik niet van hem houden, wil ik niet van hem houden. Ik kies heel bewust dat hij niet de man is waarmee ik een gezin wil beginnen. En toch ben ik heel verdrietig. Ik heb verdriet omdat ik heel lang heb gehoopt dat hij wel diegene was waarmee ik een gezin kon uitbouwen. Hij heeft me ooit beloofd dat hij alles zou doen opdat het tussen ons zou lukken, maar het is nu al vijf jaar dat hij niets meer onderneemt. Bij hem blijven is verschrikkelijk frustrerend, omdat ik zoveel wil doen, reizen, uitstappen, restaurantjes, ... En hij dit niet lmet me kan delen omdat hij nooit geld heeft. En hem verlaten doet verschrikkelijk veel pijn omdat ik het gevoel heb van hem in de steek te laten.
Het einde van een relatie doety altijd pijn omdat men een relatie vaak begint met een idee met een hoop en dat men achteraf is teleurgesteld omdat het niet blijkt wat men hoopte. Ik veronderstel dat iedereen op zoek ios naar die ene ware liefde en dat als blijkt dat het weer niet het geval is, men teleurgesteld is en dus verdriet ervaart. Misschien bestaat de oplossing hierrin dat men niets meer moet verwachten van een ander. Als men niet verwacht kan men ook niet meer teleurgesteld raken.
(2623) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-03-10 21:34:00
Ik herken jouw verhaal inclusief gevoel; ik heb zelf de relatie verbroken - onlangs - maar voel enorm veel pijn. En dat het wel voorbij gaat, dat weet ik, mijn scheiding werkte ook nog jaren na... Nu ben ik degene die de relatie heeft verbroken en TOCH voelt het naar. Sterkte!
(2670) Reactie van een bezoeker van de site!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).