Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2009-03-12 23:42:00
Is deze jaloezie niet erg gegrond?
Mijn vriend en ik zijn stapel op elkaar, al vier jaar lang. Toch is hij een keer met een vrouw voor de bijl gegaan; hij zei dat ze op hun werk signalen had afgegeven en gevraagd had of hij dat weekend bij haar zou willen blijven. Ik huilde toen hij me telefonisch vroeg wat ik daarvan zou vinden. Ik zou het vreselijk vinden, zei ik, en het zou afgelopen zijn tussen ons. Nee, hij zag nu ook wel in, dat hij dat niet kon doen. Hij zou haar die avond nog (het was al laat) meteen bellen en voor zijn eigen veiligheid zou hij van uit zijn werk die vrijdag rechtstreeks naar mij rijden, zodat hij niet aan haar verleidingen bloot kon staan
De volgend ochtend belde hij me om te vertellen dat het al gebeurd was; die nacht was hij welbewust honderd kilometer naar haar huis gereden en daar waren ze met elkaar naar bed gegaan. "Het is zuiver er@tiek", voegde hij er aan toe, "het heeft niets met de liefde tussen jou en mij te maken".
Ik zakte door de grond van angst en verdriet. En sterker: hij vertelde dat hij er nog het hele weekend zou blijven plus nog drie dagen. Daarna zou zij naar het buitenland vertrekken en was het afgelopen tussen hen. Een zuiver technische zaak, waar hij zich echter niet aan kon onttrekken. Ik hield het tot maandagmorgen vol, toen sms'te ik dat ik het uitmaakte. Prompt belde hij en zei dat hij bij haar weg zou gaan, al heeft hij er nog één nachtje bij bedongen die ik, stapelgek, nog toegestaan heb ook. Het is weer goed gekomen, maar heeft toch wel sporen achtergelaten in mijn kijken naar andere contacten die hij heeft, en mijn volledige vertrouwen die ik in hem had, heeft toch schade opgelopen. Ik had altijd gedacht dat hij zo trouw was als wat (hij moet veel met vrouwen samenwerken, elke maand met anderen) en was nooit wantrouwig.
Nu moet hij twee dagen zijn in de stad waar ze woont en ja hoor, hij heeft contact opgenomen of hij daar kan overnachten. Ze heeft intussen een vriend, "dus er kan nietes gebeuren", zegt hij. Ik moet wel wat meer zelfvertrouwen hebben, zegt hij, en hem niet zo op de nek zitten.

Is dat in dit geval nu zo erg? Ik vind dat hij zijn credits voorlopig wel verspeeld heeft. Dit akkefietje was anderhalf jaar geleden en ik kan er nog steeds niet goed mee omgaan. Hij weet ook dat dit h et ergste is geweest dat mij ooit is overkomen. Zelfs meer dan toen bleek dat hij getrouwd was. Hij is nu aan het scheiden. Vindt u dat wij maar moeten stoppen met onze relatie, wanneer hij meer aan kan dan ik? Want hij is gewoon soepeler dan ik hierin. Hij vindt een eventuele intimiteit met een ander niet zo erg als ik en zou mij dat ook best gunnen. We zijn allebei rond de 60-65 jaar, dus beslist niet piep. Hebben een zeer goed intiem leven (het best, zegt hij zelf). We gaan bijna samenwonen en zelfs trouwen. Weet u wat ik moet doen? Mijn bloeddruk loopt steeds hoger op, ik wil hier niet ongezond van worden.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-03-12 23:42:00
Nou ja zeg! Wat is dit nou voor een respectloos gedrag? Wat bedenkt deze man zich wel? "'je leeft maar 1 keer en het is nu of nooit?"" Om het daarna op u te schuiven dat u zelfverzekerder moet worden. Nou van die niet zelfverzekerdheid maakt hij mooi misbruik, hij zal immers weten hoe u reageren zal. U zet hem namelijk de deur niet uit.
Dat is wel veilig voor hem ook. Wanneer hij een ''open relatie"' wil voeren had hij dat wel eerder mogen vertellen. Ik mag toch wel aannemen, gezien de leeftijden, dat mijnheer zichzelf goed kent. Het zal voor hem toch geen verrassing zijn dat hij gechameerd blijft van verschillende vrouwen. Waarom laat u dit zelf toe?
Ook op een leeftijd van 60-65 lopen er nog hele leuke heren rond die op zoek zijn naar een dame die hen wel serieus neemt. Ik mag toch aannemen dat u dat ook graag wilt?
Omlaag met die bloeddruk, nog steeds meer mannen dan kerken!
(1702) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-04-08 17:16:00
Wat een respectloos en asociaal gedrag inderdaad. Met een ding ben ik het eens met uw vriend, namelijk dat u meer zelfvertrouwen moet hebben. Meer zelfvertrouwen dat u dit gedrag niet hoeft te accepteren en dat het terecht en normaal is dat u zich hierbij rot voelt. U verdient beter en kan beter krijgen dan dit, waarom zou u genoegen nemen met een man die blijkbaar zijn eigen behoeftes belangrijker vindt dan het leed dat hij u daar (willens en wetens) mee aandoet? Ik zou er inderdaad maar goed over nadenken of u wel wilt trouwen met hem. En waardoor u zo onzeker bent? Wat is er zo verschrikkelijk aan om alleen te zijn? Is er iets waar u bang voor bent of waar u tegenop ziet? Een leven met deze man, waarbij u zich waardeloos, angstig en ongezond bij voelt lijkt me nou ook niet echt prettig.
(1800) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-09-15 13:10:00
Jaloezie werkt alleen goed in een relatie, als daar een strikte grens aan verbonden is. Voor sommigen ligt dat bij zoenen met een ander, voor anderen bij vrijen met een ander en voor weer anderen als er naast het vrijen ook een emotionele verbondenheid met de ander is. Doordat je het niet uitmaakte toen hij met die vrouw naar bed was geweest, aankondigde dat hij nog een weekend en drie dagen zou blijven en na jouw telefoontje er nog een nachtje bijsmokkelde, heb je hem laten zien dat er geen grenzen zijn. Blijkbaar is jouw liefde voor hem sterker dan de pijn die je lijdt door zijn vreemdgaan. Op zich is het mooi dat jouw liefde zo sterk is en koester dat, want een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken en naar mijn inschatting zal hij zeker nog een keer vreemdgaan. Als je hem wilt houden en geen hart- en vaatziekten wilt krijgen, dan zit er niets anders op dan je jaloezie los te laten. Hoe je dat kunt doen, staat onder andere beschreven op www.polyamory.nl. Verder zeggen vele mannen dat ze aan het scheiden zijn, maar als puntje bij paaltje komt, doen ze het toch niet. Wees een gewaarschuwd vrouwtje!
(2170) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).