De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2009-03-08 10:37:00
Is het een echte vriendin?
Ik heb/had een vriendin. Ze begon over mij te roddelen omdat ik perongeluk op haar vest had gestip met marker. Ze heeft een weddenschap gedaan met een groepje vriendinnen niet meer met me te praten en ze heeft iedereen tegen me opgestookt. Mijn beste vriendin is ook afgepakt en weet niet meer waar ze mee bezig is. Is ze wel echt een vriendin?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2009-03-08 10:37:00
En dat allemaal door een stip op haar vestje? Ik denk dat je zelf al goed weet dat goede vriendinnen dit natuurlijk niet doen. Praat met haar en vraag waarom ze dit doet, en zeg hoe jij je voelt. Ga haar niet aanvallen maar zeg alleen de feiten.
Vervelend voor je dat je beste vriendin ook is afgepakt door haar, maar dan vraag ik me af of zij ook wel een beste vriendin is. En is ze nog naar je toegekomen om ook jouw verhaal te horen? Het lijkt mij dat juist een beste vriendin wel meer over jou weet. Maar stel dat het niet per ongeluk was, dan is het nog absurd dat jouw vriendin dit doet. Ze maakt het probleem alleen maar groter. Terwijl het makkelijk op te lossen is.
(1685) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-04-11 09:24:00
een echte vriendin ?? vraag je ik denk het niet...
ze pakt zelf je beste vriendin af het is geen echte vriendschap
(1812) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-05-17 12:58:00
Dat noem ik namelijk géén vriendin! en nee het is géén echte vriendin want moest het een echte goeie vriendin zijn dan zou ze daar niet zo op reageren! Trek je het allemaal niet aan en zoek andere vriendinnen die tenminste ECHTE VRIENDINNEN zijn !
Succes
X
(1903) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-05-30 21:31:00
Omg, dat is geen echte vriendin.
Maar iemand die jou gewoon gebruikt, hou jezelf hoog.
Daar bedoel ik mee, dat je moet laten zien dat je niet zomaar alles pikt wat ze over jou zeggen of wat ze doen. Als ze een grote bek over jou hebben, doe gewoon hetzelfde terug en dan 10 x harder terug, ze komen er later wel achter wat ze jou hebben aangedaan!
xx'
(1932) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-01 01:06:00
Ik denk dat je verder moet denken, is het wel om dat stipje op het vest? of was de vriendschap nog wel een vriendschap, vaak is het al een lang sleepende kwestie die je eigenlijk wel hebt zien aankomen. Denk goed na en dan vind je het antwoord bij je zelf, wens je veel geluk met het vinden van een echte vriend
(1988) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-10-03 17:09:00
Dat is geen echte vriendin. Dat is een gemeen mens, en probeert je te pesten om 1 fout wat je gemaakt hebt. Was het een echte vriendin dan zou er zeker sprake zijn van vergiffenis.
(2252) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-08-08 15:58:00
vriendschappen kan je zien als grote lessen !!
Mensen komen in een bepaalde fase van je leven en gaan weer als je een stap verder gaat in het leven of de andere !

Kijk naar wat je van mensen kan leren ,en haal je les er uit !!
En dan komen de juisten mensen en dus ook vriendschappen vanzelf !

Voor mij heeft vriendschap een hoge waarde! En kan niet iedereen me mijn vriend(din) noemen ....

"Velen, die over vriendschap spreken, bedoelen gezelligheid."

Echte vriendschap gaat vanzelf ,heeft alles met respect en elkaar in de waarde laten ! Succes !!
(2920) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-12-14 18:35:00
Echte vrienden laten je niet zomaar in de steek en zouden al helemaal geen groep mensen tegen je opzetten. Als ze zo gaat doen is ze gewoon jaloers en geen echte vriendin. Als ze dat wel was zou ze niet zo moeilijk doen over dat ene stipje op haar vest, dat zou ze nog niet hoeven te doen ook al kleurde je haar hele vest in bij wijze van spreke. Ik zou het proberen uit te praten, val haar niet gelijk aan. Maar om eerlijk te blijven zal ze zo niet je beste vriendin zijn, zorg dat je het uitpraat zodat je het achter je kunt laten en op pad kunt gaan met nieuwe ECHTE vrienden.
Succes!
(3156) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).