Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2009-07-23 17:27:00
HELP! Jaloers in mijn relatie.
Ik weet echt niet hoe ik hier mee om moet gaan...
Mijn vriend en ik zijn nu een aantal maanden bij elkaar en zijn sinds kort ook (vrij snel, maar wel met zekerheid) gaan samenwonen.

Ik weet wel dat mij vriend echt gek op me is...dat wordt ook heel erg bevestigd door zijn omgeving en door hem zelf. Ik heb zelf een probleem..ik ben gruwelijk jaloers op alles en iedereen. Vrouwelijk vriendinnen, collega's, exen...

In mijn vorige relatie is mij toenmalige vriend verliefd geworden op zijn beste vriend (na een maand op vakantie samen, die voor mijn tijd geboekt was) Misschien komt mijn jaloezie daar vandaan. Ik word er chagerijnig van en reageer dat op mijn vriend af. Ik weet dat ik er iets aan moet doen, op deze manier keer ik me van hem af...maar ik weet niet hoe! Help!

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-07-23 17:27:00
Praat met je vriend en zoek een manier om aan je zelfvertrouwen te werken.
(2034) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-27 20:08:00
ik kamp met de zelfde gevoelens en mijn zelfvertrouwen is zeer laag. Ik zelf zou denken we gaan eerst ons zelfvertrouwen moeten bij werken zodat andere vrouwen geen bedreiging meer hoef te zijn.
(2041) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-29 11:08:00
Kijk uit, jaloezie werkt als een wurgslang op een relatie zeker als het niet echt op feiten berust. En je kunt alleen jezelf veranderen niet hem, jij moet van die gevoelens af of ik voorspel je dat dat de reden wordt waardoor je hem gaat verliezen. Jaloezie is hetzelfde als cynisme je wordt er lelijk van. Werk aan jezelf en verwacht niet te veel van de ander, je kunt alleen geven niet nemen in een relatie. Ga hem ook niet lopen controleren, geloof me ik spreek uit ervaring, daar komt ie achter en wordt daar nijdig en kregelig van. Mijn vrouw heeft me bedrogen (na 30 jr relatie), na mijn ontdeking heeft ze de relatie gestopt (zegt ze) ik ben gestopt met het controleren hiervan. Als bij mij wil zijn moet ze dat doen als ze dat niet wil kan ik dat niet helpen, wat ik wel doe is haar terug proberen te winnen, echt te geven, en mogelijke dingen aan mijzelf te veranderen. Het lijkt nu al te gaan werken maar ben er nog lang niet.
(2048) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).