Jaloezie in de liefde


03 - Liefde »  -  Jaloezie in de liefde »
2009-07-23 17:27:00
HELP! Jaloers in mijn relatie.
Ik weet echt niet hoe ik hier mee om moet gaan... Mijn vriend en ik zijn nu een aantal maanden bij elkaar en zijn sinds kort ook (vrij snel, maar wel met zekerheid) gaan samenwonen. Ik weet wel dat mij vriend echt gek op me is...dat wordt ook heel erg bevestigd door zijn omgeving en door hem zelf. Ik heb zelf een probleem..ik ben gruwelijk jaloers op alles en iedereen. Vrouwelijk vriendinnen, collega's, exen... In mijn vorige relatie is mij toenmalige vriend verliefd geworden op zijn beste vriend (na een maand op vakantie samen, die voor mijn tijd geboekt was) Misschien komt mijn jaloezie daar vandaan. Ik word er chagerijnig van en reageer dat op mijn vriend af. Ik weet dat ik er iets aan moet doen, op deze manier keer ik me van hem af...maar ik weet niet hoe! Help!

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2009-07-23 17:27:00
Praat met je vriend en zoek een manier om aan je zelfvertrouwen te werken.
(2034) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2009-07-27 20:08:00
ik kamp met de zelfde gevoelens en mijn zelfvertrouwen is zeer laag. Ik zelf zou denken we gaan eerst ons zelfvertrouwen moeten bij werken zodat andere vrouwen geen bedreiging meer hoef te zijn.
(2041) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2009-07-29 11:08:00
Kijk uit, jaloezie werkt als een wurgslang op een relatie zeker als het niet echt op feiten berust. En je kunt alleen jezelf veranderen niet hem, jij moet van die gevoelens af of ik voorspel je dat dat de reden wordt waardoor je hem gaat verliezen. Jaloezie is hetzelfde als cynisme je wordt er lelijk van. Werk aan jezelf en verwacht niet te veel van de ander, je kunt alleen geven niet nemen in een relatie. Ga hem ook niet lopen controleren, geloof me ik spreek uit ervaring, daar komt ie achter en wordt daar nijdig en kregelig van. Mijn vrouw heeft me bedrogen (na 30 jr relatie), na mijn ontdeking heeft ze de relatie gestopt (zegt ze) ik ben gestopt met het controleren hiervan. Als bij mij wil zijn moet ze dat doen als ze dat niet wil kan ik dat niet helpen, wat ik wel doe is haar terug proberen te winnen, echt te geven, en mogelijke dingen aan mijzelf te veranderen. Het lijkt nu al te gaan werken maar ben er nog lang niet.
(2048) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).