Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2009-07-23 17:30:00
Jaloezie die misschien een vriendschap zal kosten..
Al 13 jaar lang heb ik een beste vriendin. Wij zijn onlangs een 2 jaar samen geweest. Dolverliefd en onafscheidelijk. Plotsklaps was het gedaan, op een dag kreeg ik te horen dat ze op iemand uit een ander land verlieft is. Ze koos voor hem. Met veel vechten en doen met mijn eigen emoties is het me toch gelukt om beste vrienden te blijven. Toch kan ik het niet helpen... elke keer dat ze over hem praat word ik ontzetten boos.. jaloers dus eigenlijk.
Dat is niet wat ik wil, want ik wil dat wij beste vrienden kunnen blijven en ze niets voor mij hoeft af te schermen. Binnenkort komt deze jongen naar BelgiŽ en ik weet geen blijf met mijn jaloezie. Heeft iemand misschien wat raad zodat ik onze vriendschap als dan nog kan redden?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-07-23 17:30:00
Het is natuurlijk wel even slikken als degene van wie je houdt je in eens vertelt dat ze verliefd is op een ander. Misschien mag je jezelf even wat meer ruimte geven. Je emoties echt verwerken en daarna de vriendschap weer oppakken. Want aangezien je nog 'emotioneel geladen'reageert kun je ervan uit gaan dat je het nog niet helemaal verwerkt hebt.
Sterkte.
(2035) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-29 10:57:00
Wat volgens mij in jouw geval de grote vraag is of je wel vrienden kunt blijven met iemand waarvoor jij nog sterke gevoelens hebt en zij niet (meer) voor jou. Ben je jezelf dan niet continue aan het pijnigen. In die zin ben ik het met de vorige reactie eens, eerst dat verdriet echt verwerken en dan verder zien of deze vriendschap nog te redden is. Misschien zou kunnen werken dat je haar verteld dat je haar een tijd niet wil zien om met jezelf in het reine te komen.
(2047) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-08-04 10:25:00
Hey
Hartelijk bedankt voor jullie raad!
(2914) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).