Jaloezie in de liefde


03 - Liefde »  -  Jaloezie in de liefde »
2009-07-23 17:30:00
Jaloezie die misschien een vriendschap zal kosten..
Al 13 jaar lang heb ik een beste vriendin. Wij zijn onlangs een 2 jaar samen geweest. Dolverliefd en onafscheidelijk. Plotsklaps was het gedaan, op een dag kreeg ik te horen dat ze op iemand uit een ander land verlieft is. Ze koos voor hem. Met veel vechten en doen met mijn eigen emoties is het me toch gelukt om beste vrienden te blijven. Toch kan ik het niet helpen... elke keer dat ze over hem praat word ik ontzetten boos.. jaloers dus eigenlijk. Dat is niet wat ik wil, want ik wil dat wij beste vrienden kunnen blijven en ze niets voor mij hoeft af te schermen. Binnenkort komt deze jongen naar BelgiŽ en ik weet geen blijf met mijn jaloezie. Heeft iemand misschien wat raad zodat ik onze vriendschap als dan nog kan redden?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2009-07-23 17:30:00
Het is natuurlijk wel even slikken als degene van wie je houdt je in eens vertelt dat ze verliefd is op een ander. Misschien mag je jezelf even wat meer ruimte geven. Je emoties echt verwerken en daarna de vriendschap weer oppakken. Want aangezien je nog 'emotioneel geladen'reageert kun je ervan uit gaan dat je het nog niet helemaal verwerkt hebt.
Sterkte.
(2035) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2009-07-29 10:57:00
Wat volgens mij in jouw geval de grote vraag is of je wel vrienden kunt blijven met iemand waarvoor jij nog sterke gevoelens hebt en zij niet (meer) voor jou. Ben je jezelf dan niet continue aan het pijnigen. In die zin ben ik het met de vorige reactie eens, eerst dat verdriet echt verwerken en dan verder zien of deze vriendschap nog te redden is. Misschien zou kunnen werken dat je haar verteld dat je haar een tijd niet wil zien om met jezelf in het reine te komen.
(2047) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2010-08-04 10:25:00
Hey
Hartelijk bedankt voor jullie raad!
(2914) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).