De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2009-01-04 21:43:00
Is het nep of echt?
Ik heb sinds sept 08 weer contact met iemand die ik nog van vroeger ken. Uit mīn jeugd. Destijds waren we beide rond de 12-14 jaar. Toen we verleden jaar weer in contact kwamen (hij is getrouwd en ik woonde samen) was het bij de 2e ontmoeting heel heftig. Al snel waren we intiem, maar het voelde mega goed. Hij vertelde al vrij snel problemen met zichzelf te hebben en ging in oktober naar een psycholoog. Tevens kwam zijn vrouw achter onze intimiteit en maakte het voor hem erg moeilijk thuis. Hij is een paar maanden uit huis gegaan en gelijktijdig heb ik mijn relatie verbroken. Hij veranderde enorm, vooral na die gesprekken met die psych. Keerde zich van me af. Terwijl we zo goed konden (en kunnen) praten. Zīn vader is toen hij nog jong was overleden. Ze zaten diep in de schulden. Hij had al 3 jaar geen intieme relatie meer met zīn vrouw etc etc. Hij kon in zīn hoofd onze intieme relatie niet meer aan en wat overbleef was een platonische vriendschap, die voor mij heel belangrijk was. Ik ben erg op hem gesteld en hij zegt dat hij dat ook op mij is. Maar nu hij weer thuis woont (hij kan vanwege die schulden sowieso niet weg, maar wil dat ook niet direct, vindt dat hij īhetī eerst netjes moet oplossen thuis) heeft ie door mijn smsjes 2x giga ruzie gehad en wil nu dat ik hem niet meer sms om die reden, maar in uiterste noodgevallen alleen maar 1x zīn telf over mag laten gaan, zodat hij me dan (meestal de volgende dag) terug kan bellen zodra dit kan. Hij heeft me wel pas geholpen met verhuizen, dat was wel weer heel lief, maar verder spreken we elkaar alleen telefonisch en alleen als hij me belt. Terwijl ik hem zie als vriend die heel belangrijk is voor me (me heeft gebracht waar ik nu ben) en die ik graag wil spreken op momenten dat ik em nodig heb als vriend. Echt, de intimiteit ben ik allang voorbij en als ik em zie, weet ik dat hij qua uiterlijk, maar ook qua karakter niet mijn type is en ik ook die aantrekkingskracht niet meer voel, maar wel de gesprekken en zijn stem, die zijn belangrijk voor me. Maar hij kan (wil...?) thuis niet keihard gaan voor onze vriendschap. Terwijl ik heel veel voor em over heb gehad. Meer dan een normaal iemand zou doen... En ik daardoor voel dat ik meer wil zijn dan een telefoonvriendin. En ook niet als sociale verplichting, maar gewoon echt. Is dit een vriend? Of kan ik deze vriendschap maar beter verbreken? Of moet ik hem tijd geven tot ie meer tot zichzelf is gekomen met zīn innerlijke problemen?? Ik heb al een paar keer geprobeerd te kappen, maar blijf hem toch weer benaderen... Wat is het advies van een buitenstaander?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2009-01-04 21:43:00
Je "vriendschap" lijkt van 1 kant te komen,JIJ wil veel voor hem betekenen,jij voelt dat je meer wil zijn dan alleen maar een telefoonvriendin.Maaaaaar.............hij zit (nog)met z,n gezin,houd het contact af,belt jou wanneer HIJ je nodig heeft(andersom moet je alles doen om hem te bereiken)Dat zou mij genoeg zeggen,al hoe moeilijk ook!Vriendschap MOET van twee kanten komen,en in dit "geval"lijkt het mij eenzijdig.Vrienden zijn er in alle gevallen/en ten alle tijden voor elkaar en als dat van een van beide kanten onmogelijk/niet te doen is zou dat voor mij betekenen kappen met deze "toestand"
(1502) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-01-06 15:16:00
Na een aanvaring afgelopen weekend (telefonisch uiteraard weer) heb ik hem ook gezegd, dat hij misschien beter kan kappen met mij. Maar dat wil hij niet, zegt ie. Omdat ie op de hoogte wilt blijven van hoe het met me gaat. Ik weet dat dit niet is, zoals het hoort te zijn. Hij zou van de week langskomen, ik ben nl ook jarig geweest, en dan smst ie weer dat ie deze week niet kan, zo makkelijk ook weer per sms... en dat ie donderdagavond zal bellen... Maar ik vind het zooo moeilijk om te stoppen met contact. Getver. Soms wilde ik dat ik em nooit meer ontmoet had...
(1511) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-01-15 16:41:00
Hey ik wilde je als eerste zeker en vast sterkte toewensen! Wat je doe voor deze vriendschap is geweldig!

Probeer nog niet op te geven. Ik heb ongeveer dezelfde situatie meegemaakt. Het is zeker al duidelijk dat het voor je vriend ook heel moeilijk is. Vermits zijn vrouw achter jullie voorbije relatie is gekomen zal ze echt wel de tiran in huis zijn en is het thuisfront al een strijd op zich. + wie weet wat is er bij die psycholoog afgesproken..
Jij bent echt een goeie vriendin, want hij wil blijven weten hoe het met je gaat. Hij zit dus in twee vuren en kan niet echt een kant uit.
Zorg zeker dat je naar hem kan luisteren wanneer jullie bellen en omgekeerd. Ook hij moet naar jou kunnen luisteren.
Heb je misschien al eens geprobeerd een band te scheppen met zijn vrouw? Of wil hij dat zelf niet? Want ik denk dat wanneer zijn vrouw jou terug vertrouwt, hij zonder probleem met je om kan gaan als vrienden.
Als hij dit niet moest willen tja... dan is hij niet bereid te vechten voor de vriendschap..
Dus laat hem zeker weten dat deze vriendschap heel belangrijk voor jou is. Sommige dagen zullen zwaar zijn en daarom moet je er zeker voor zorgen dat je nog vrienden hebt. Dat was mijn fout. Ik had er maar 1 en die keerde mij de rug stilaan toe.

Het is misschien een wirwar van informatie maar ik hoop dat ik je wat heb kunnen helpen. En als extra push... onze vriendschap is terug hersteld en dus hoop ik het allerbeste voor die van jullie.
(1534) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-01-17 20:12:00
Dank je wel. Ik ga dat ook proberen. Er de rust in te vinden door niet direct te breken, maar het gewoon tijd te geven. Ik claim niet meer en laat hem het even uitzoeken en beslissen. Dan zal de tijd leren of het blijven is. Maar te weten dat het bij jou uiteindelijk goed gekomen is, is voor mij wel een stimulans om open te blijven staan. Niet dat ik zelf niet doorga met leven naar andere mensen toe, maar ik wil em niet wegjagen. Dat ie weet dat ik zal proberen er altijd voor em te zijn. Ik merk hierdoor dat hij zich een stuk relaxter voelt tijdens de gesprekken. Nogmaals bedankt.
(1541) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-01-26 08:25:00
gewoon lekker mee stoppen!! je wordt gebruikt
(1560) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-02-16 15:09:00
Typisch voorbeeld van zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Hij houdt je gewoon aan het lijntje omdat hij te laf is om te breken. Dat zie je in zijn huwelijk toch ook terug. Hij kan gewoon geen beslissingen nemen en wacht net zo lang tot het voor hem wordt gedaan. Of zijn vrouw schopt hem eruit of jij wijst hem de deur. Ik denk niet eens dat hij misbruik van je maakt, ik denk gewoon dat hij zijn eigen daden niet kan overzien. En ik persoonlijk vind dat je door hem de tijd te geven met zijn "innerlijke problemen" je jezelf volledig wegcijfert, je lijkt me niet in een situatie waarin dat ook kan. Vriendschap moet van 2 kanten komen, het is geven en nemen.
Zoek je echte vrienden op, je kan ze wel eens harder nodig hebben dan je denkt.
(1597) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-02-20 18:12:00
goh ik maakte hetzelfde mee precies hetzelfde echt ongelofelijk dit..ik geef je 1 raad kappen ermee direkt...dit soort mannen hebben een instelling : wil jij niet...nou er komt wel weer een andere..goh ik blijf erbij lijkt wel of ik mijn eigen verhaal zit te bekijken echt...sterkte meis maar denk aan mijn worden als hij weer belt om af tezeggen om wat voor duistere reden dan ook...het is het niet waard te wachten op een man die eigenlijk niet weet wat hij wil...
(1615) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-09 18:45:00
Ook ik lijk mijn eigen verhaal te herkennen. Gister is er door hem weer n punt achter het contact gezet. Na wat aanjagen van mij, omdat ik het raar vind dat niemand mag weten dat wij een goed contact hebben.
Ben momenteel vol twijfel of dit wel het juiste is. Maar denk ik idd dat dit het juiste is, omdat je niet moet wachten op mannen die niet weten wat ze willen.
(2005) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-14 12:55:00
Kies voor jezelf en schep eigenliefde en je zult zien dat er andere mensen voor jou zijn. Mensen die jou serieus nemen en waarderen. Hou eerst van je- zelf. Persoonlijk vind ik dat je je op gevaarlijk terrein begeeft. Ga voor jezelf meid!
(2015) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).