De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2009-01-04 20:43:00
verwachtingen
Ik heb iemand die zich een vriend noemt en gebonden is, we hebben leuke gesprekken maar we botsen soms ook wel eens en nu is het zo, we hebben heel dit jaar samen van alles beleefd en nu heb ik geeneens een kerstkaart van hem ontvangen dus ik ben zwaar teleurgesteld. Hij heeft zoiets van is het dan altijd voor wat hoort wat maar dat vind ik geen eerlijke mening, ik heb zoiets van in deze tijd van warmte en genegenheid kan hij toch ook wel een kaartje sturen wat is dat nou voor moeite?
Is dit dan een echte vriend?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2009-01-04 20:43:00
Hey hallo, Wat me opvalt is dat je zegt:"ik heb iemand die zich een vriend noemt"Het is voor mij nu even moeilijk op te schrijven wat ik denk,maar ik zal het proberen.HIJ noemt zichzelf een vriend,maar hoe noem jij jezelf tegenover hem?ECHTE vrienden zijn van elkaar(lees jij van hem en hij van jou)is een gevoel,en een attentie krijgen of geven is dan voor mij niet het belangrijkste!!!!ECHTE VRIENDEN zijn met elkaar betekend voor mij inderdaad fijne gesprekken kunnen voeren(en dat hoeft niet altijd leuk te zijn)gezelligheid,genegenheid,warmte,samen dingen ondernemen,maar het belangrijkste er voor elkaar zijn in voor-en tegenspoed,altijd op elkaar kunnen bouwen.Met andere woorden kaartjes sturen(of welke andere vorm van atentie's dan ook)is voor mij dan ook ECHT niet nodig,Hoop dat ik een beetje goed beschreven heb hoe ik erover denk/hoe ik het voel.Een GOEDE vriend kom je maar weinig tegen dus geniet van elkaar!!!!!
(1501) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-03-01 12:31:00
vriendschap is zoals het bij ons thuis ging. Ik had een vriendin waarmee ik na een paar jaar ging samenwonen, We waren er altijd voor elkaar. We gaven elkaar de vrijheid, We gingen samen winkelen, op vakantie, tv kijken, uit eten, naar popconcerten, Als de een geen zin had deed de ander het zonder moeilijk te doen. Als een van ons twee zich niet lekker voelde waren we er altijd voor elkaar. Als het slecht weer was zei ze altijd blijf jij maar thuis ik ga de boodschappen wel doen. Het maakte bij ons nie uit wie wat betaalde en hoeveel dat hadden we voor elkaar over. Inmiddels is ze overleden en ik mis haar zo erg. Op zo'n moment kom je erachter wie echte vrienden zijn.
(1644) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-03-06 13:53:00
Ik denk ook niet dat het betekent dat iemand geen goede vriend is, omdat deze geen kaartje heeft gestuurd. Een kaartje is jouw manier van vriendschap uiten. Wellicht uit die vriend dat op een andere manier, waar jij niet bij stil staat? Een telefoontje hoe het gaat, een keer helpen in huis, samen lekker eten, een luisterend oor als je erom vraagt.
(1679) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).