Relatieproblemen


03 - Liefde »  -  Relatieproblemen »
2008-12-22 19:33:00
Mijn relatie is niet zo als het hoort
Ik heb nu een half jaar een relatie met een lieve vrouw, maar het gaat niet zo als het moet zijn. We hebben wel wat bepaalde interesses in dingen zoals dansen en andere dingen wat we samen kunnen doen maar dat is het probleem niet. Het probleem ligt hoofdzakelijk bij mij. Ik heb moeite om mij eigen te uiten in mijn gevoelens en lieg dan ook regelmatig, dat heeft met mijn verleden te maken omdat ik als kind al niet begrepen werd, en op alle vlakken werd mishandeld door mijn vader, of ik nu wel de waarheid sprak of niet ik kreeg altijd op mijn lazer, dus waar moet je voor kiezen dan, dit is dus het probleem waar ik nog steeds de naweeen van heb. Wat dus ook er aan bijdraagt dat mijn relatie's niet goed gaan maar altijd stuklopen. De vrouw die ik nu heb wil ik niet meer kwijt maar als dat zo door gaat raak ik ze wel kwijt en dat wil ik niet, is er misschien iemand die mij een oplossing kan geven of bruikbare tips alvast bedankt. Otto

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2008-12-22 19:33:00
Beste Otto,
Ik heb een simpel antwoord maar besef dat het gaan doen heel moeilijk is. Je zou in therapie kunnen om al die nare dingen uit je verleden te verwerken. Zolas je al zei het ligt niet bij de nader maar voor een groot gedeelte bij jou. Ik ben nu ruim twee jaar gescheiden en heb het afgelopen jaar heel veel in mezelf geinvesteerd door in therapie te gaan. Ik heb gekozen voor iemand die een regressietherapie doet. Maar er zijn vele vormen die je kunnen helpen. Blijf er niet mee zitten. Je kunt ook het boek ik ebn ok jij bent oke van Thomas Moore lezen.
Succes de weg naar geluk is in het begint moeilijk maar het word steeds mooier en makkelijker
Anoniem
(1463) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2008-12-23 15:27:00
Otto, Ikzelf ben jarenlang bedrogen door mijn vrouw, toen het uitkwam klapte ik volledig in elkaar, kon me iets ergers overkomen?? Nee...het is niet onder woorden te brengen, met geen pen! Wel is alles, maar dan ook alles eruit gekomen...ieder detail, ik wilde en moest het weten om het te kunnen verwerken.
Ik kan je maar een advies geven, uit je!!! Gooi alles eruit, praat erover...veel, heel veel. Ik schrijf van me af, wil er een boek van maken en anderen de ogen openen, waarschuwen, heel goed waarschuwen! Wanneer de wederzijdse liefde er van jullie beiden is dan pas kun je je uiten, maar doe het, desnoods jank je het eruit maar doe het!!!!

Ik wens je veel kracht toe maar kerel....doe het!!!
(1467) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2010-02-01 22:33:00
Hallo, het is al lang geleden dat jij dit onderwerp hebt geplaatst en ik hoop dat je nog af en toe de reacties checkt. Ik vraag me af hoe het met jou verlopen is. Je doet me heel erg aan mijn huidige vriend denken. Hij is een beetje een 'macho'man en kan moeilijk praten en als hij moet praten (omdat ik hem confronteer) kan hij agressief worden. Teveel testosteron volgens hem, en het onmogen om te praten. Hij voelt zich nl toch niet begrepen. Als kind zijnde kreeg hij overal de schuld van ookal had hij het niet gedaan. Nu betrap ik hem erop als er een probleem is,die hij heeft gecreerd, en ik hem daarmee confronteer, hij of een 'verhaal'vertelt of dat hij ontploft. Meestal kan hij er na een 'time-out 'dan wel op terug komen en het proberen rustig uitteleggen,maar ik heb steeds vaker het idee dat ik dingen ontdekt waar hij over liegt (in het begin van onze relatie zat hij nog steeds achter andere meisjes aan volgens zijn telefoon smsjes, en hij heeft ookover geld gelogen) Ik wil het graag begrijpen. Ik weet niet of jullie meerdere overeenkomsten hebben, kan het niet generaliseren natuurlijk. Maar over het praten n vervolgens liegen, dat komt wel beetje overeen, en de kinder situatie. Ik hoop dat je reageert.
(2558) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2010-07-12 12:17:00
Hallo,

jezelf uiten is heel moeilijk dat weet ik als geen ander. Maar je begint met eerst alles opschrijven voor jezelf en dit lees je verschillende keren voor jezelf weer terug. En als je er klaar voor bent laat je dit je vriendin lezen, dat is pas de grote stap voor je en zo kun je er steeds makkelijker over praten geloof mij maar zo heb ik het ook geleerd.
en omdat je dit zelf niet meer wilt probeer je dit vanzelf. omdat je ook wilt dat een ander weet hoe jij je voelt in ieder geval diegene waar je mee verder wil. en dit hou je voor jullie twee en verder niemand.
groetjes
(2880) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2011-01-16 12:20:00
hey otto,
ik denk dat met door vele dingen te hebben meegemaakt, daardoor word men een ander mens. Ik had een getrouwd leven van 15 jaar, met 3 kids en ja ik werd bedrogen.
2 maal zelfs en toch ging ik ervoor. Nu ben ik met een vriend bijna 12 jaar en hebben we een lat-relatie. Mijn vriend is 2 keer getrouwd geweest en wil niet meer samenwonen.
Ik vraag me af waarom. Wat moet ik doen en ja al mijn vrienden en vriendinnen wonen samen of zijn getrouwd. Moet ik dan ook maar alleen blijven en verder doen in een lat-relatie, waar ik het heel moeilijk mee heb?
graag tips
(3224) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).