De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2008-12-21 02:38:00
Hoe weet je of je vrienden hebt voor het leven?
Al meerdere keren hebben vrienden me in de steek gelaten en nu zoek ik willen weten hoe je weet dat het echte vrienden zijn

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2008-12-21 02:38:00
een gevoel...
dat er aan je gedacht wordt...
dat er rekening met je gehouden wordt...
dat ze je graag helpen als er een probleem is...
ze laten je niet in de steek. ze zijn er. je voelt ze, je houd van ze, je kunt niet zonder ze, je wilt ze knuffelen, elke minuut
wederkerigheid
Tja. Wat is een echte vriend. Je zult het aan het einde weten en niet bij het begin-
(1460) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-01-21 08:10:00
dat is waar ik heb ook men beste vriendin laten vallen allee zij mij en ik wil het terug goed maken maar zij willen dat niet maar ze lieten me in de steek dus laat ik ze vallen en nu heb ik ook zon vriendinnen die door het vuur gaan voor mij en nu ben ik blij
(1551) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-01-26 12:30:00
Super gezegd! Zeer herkenbaar!
(1561) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-02-17 20:25:00
kheb vriendinnen hele goeie zelf,,maar als ik iets zeg dan kijken ze mij zo aan van:wat zegt zij nu? dat is minder leuk Er zijn veel meiden dat ik te gek vind,, maar ze willen me toch niet al Beste vriendin voor het leven =(
(1600) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-10-06 19:17:00
dit geloof ik echt:

Mensen komen in je leven om een bepaalde reden, een seizoen of een heel leven.
Als je weet om welke reden het is, weet je wat je voor die persoon kan doen.
Als iemand in je leven is om een reden, is het gewoonlijk omdat je een behoefte hebt geuit.

Ze zijn gekomen om je te helpen door een moeilijkheid heen, je te begeleiden met ondersteuning en je fysiek, emotioneel of spiritueel te helpen. Ze zijn er om een reden waarvoor je het nodig vindt dat ze er zijn.

Dan, zonder dat jij iets verkeerd doet, of op zomaar een moment, zegt of doet deze persoon iets om de relatie te beëindigen.

Soms gaan ze dood, soms lopen ze weg. Soms keren ze zich tegen jou en dwingen je tot een standpunt. Wat we ons dan moeten realiseren, is dat aan onze behoefte is voldaan, onze wens is vervuld, hun werk is gedaan. Het gebed dat je opzond is beantwoord en nu is het tijd om verder te gaan.

Sommige mensen komen in je leven voor een seizoen, omdat het jouw beurt is om te delen, te groeien of te leren. Zij brengen je een ervaring van vrede of ze brengen je aan het lachen. Ze kunnen je iets leren dat je nog nooit gedaan hebt. Ze geven je gewoonlijk een ongelooflijke hoeveelheid vreugde.
Geloof het, het is echt , maar slechts voor een seizoen.

Relaties voor de duur van je leven, leren je levenslessen, dingen waar je op kunt bouwen om zo een solide emotionele fundering te hebben. Het is jouw taak de lessen te accepteren. Hou van die persoon en stop wat je hebt geleerd in alle relaties en situaties van je leven. Men zegt: 'Liefde is blind maar vriendschap is helderziend'.
(2266) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-11-09 23:32:00
Dit heb je zo mooi en vooral treffend gezegd! Ik herken het zo!!
Bedankt voor dit, het verzacht een beetje wat ik al lang kwijt ben.
(3099) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-12-14 18:30:00
Echte vrienden zijn moeilijk te vinden, moeilijker om bij weg te gaan en onmogelijk om te vergeten. Als je echte vrienden hebt laat je elkaar niet in de steek, maar help je elkaar in moeilijke situaties wat er ook gebeurt is. Dit is vaak moeilijk, maar zo weet je wie je echte vrienden zijn en wie niet. Echte vrienden zijn niet de mensen die met je bevriend zijn om je te gebruiken, maar wie echt om je geven en er altijd voor je zullen zijn.
(3155) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-04-28 08:24:00
Kun je zelf een vriend(in) voor het leven zijn?
(3424) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-09-19 21:19:00
Zeer herkenbaar eerst denk je dat je vrienden hebt maar blijkbaar zijn het dan toch geen echte want echte vrienden sluiten elkaar niet uit en als ze je wel nodig hebben komen ze wel en dan voel je je zo gebruikt !
(5397) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).