De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2008-12-27 00:47:00
dubbel gevoel met vriendschap
Ik heb een fijne vriendschap met een man en we betekenen erg veel voor elkaar. beide voelen we meer als vriendschap maar het is niet zo dat we verliefd zijn. we zijn ook wel intiem met elkaar geweest. nu hebben we een gesprek gehad dat we het beide zo dubbel voelen. soms zeggen we echt tegen elkaar dat we niet bij elkaar passen omdat ik een gevoelsmens ben en hij juist op dat gebied wat gesloten is. vandaar dat we vriendschap houden. maar we zien elkaar wel regelmatig en doen veel dingen samen. dagelijks contact sms of bellen. we hebben nu afgesproken niet meer intiem met elkaar te zijn, maar de behoefte om hem aan te raken is zo aanwezig. wat moet ik nou?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2008-12-27 00:47:00
Jij als gevoelsmens is niet zo vreemd..om hem aan te raken jou manier van uiten
lijkt me, het ontkennen van dat gevoel(behoefte) gaat tegen jou zijn in,,
Iemand aanraken hoeft nog geen uitnodiging te zijn om Echt intiem met elkaar te willen zijn,iemands hand vasthouden is dat meteen intiem??
Of iemand gewoon laten voelen, hoe en of wat hij of zij voor je betekend

Juist de tegenpolen in een relatie kan een aanvulling zijn voor elkaar,,
In een relatie moet je geen tweeling willen wezen,waar blijft dan je eigen uniciteit?
Succes en wijsheid maar vooral luister naar je gevoel...

Geo
(1480) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-07 19:18:00
Ik zit in een gelijke situatie. Moeilijk allemaal, intiem, niet verliefd, ik ken het. Niet met en niet zonder elkaar. Soms doet het pijn en als je bij elkaar bent, voel je je gelukkig. Ik probeer zo goed als het kan te genieten van de momenten dat we bij elkaar zijn, maar hou wel goed mijn ogen open. Daarmee bedoel ik dat ik het geluk niet van 1 kant af laat hangen. It takes 2 to tango. Maar ik blijf zeggen gevoelsmatig blijft het steken dat het niet zo makkelijk gaat als dat ik had gehoopt
(2002) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).