De verschillen in omgaan met geld, huishouden en opvoeding


02 - Man versus Vrouw »  -  De verschillen in omgaan met geld, huishouden en opvoeding »
2008-12-14 09:29:00
Papa dag zou beter mama dag kunnen heten!
Even naar aanleiding van een andere vraag hier, ik heb met veel moeite op mijn werk het voor elkaar gekregen dat ik de dag dat ik een halve dag werk, thuis mag werken. Die dag doen we onze dochter niet naar de opvang en dat is dus mijn papa dag. In de tijd dat ze slaapt doe ik mijn halve dag werk en nog een beetje tussendoor. Ik kan de andere halve dag lekker aan mijn dochter besteden en probeer hier ook echt van te genieten door naar de speeltuin te gaan e.d. Maar u voelt hem al, 's ochtends heeft mijn vrouw al een briefje klaargelegd met alle klusjes in huis die ik ook nog wel even kan doen en de boodschappen die ik moet halen. Die boodschappen is niet zo erg want dat doe ik dan samen met mijn dochter, maar bijvoorbeeld het hele huis stofzuigen dat kan gewoon niet omdat onze dochter daar doodsbang voor is, mijn vrouw zegt dan dat ik het kan doen als ze slaapt maar dan moet ik werken. Ik krijg het niet aan het verstand bij mijn vrouw dat ik een halve dag moet werken en de andere dag graag alleen aan mijn dochter wil besteden, dan krijg ik de schampere opmerking dat mannen niet dingen tegelijk kunnen doen en dat zij dat wel kan. Ze begint dan onmiddelijk te klagen dat zij alles alleen moet doen (zij werkt 4 dagen) en dat ik te beroerd ben om haar te helpen in huis. Toen ik dit verhaal aan een collega vertelde zei deze dat het bij hem niets anders was en dat zij daar ook regelmatig ruzie om hadden omdat hij de "lijstjes" stelselmatig negeerde. Wat is dit nu voor gedrag van de vrouw, van de ene kant willen ze dat we een goede vader zijn die veel tijd met zijn kind doorbrengt en aan de andere kant willen ze dat we die tijd maar besteden om voor hun aan het werk te zijn... Graag reacties... JW

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2008-12-14 09:29:00
Hier precies hetzelfde, ik heb eerst op haar vrije dag ook een lijstje gemaakt maar dat werd me niet in dank afgenomen. Toen ging ik de lijstjes negeren ook dat werd ruzie. Toen heb ik duidelijk gemaakt dat ik wil dat ik het vele malen belangrijker vindt dat mijn dochter een leuke dag met haar vader heeft dan dat het huis bacterievrij is. Die tijd met mijn dochter kan ik straks nooit meer overdoen en ik heb al zo weinig tijd om van haar te genieten. Toen ze dit eenmaal begreep werd het iets makkelijker, wanneer mijn dochter slaapt doe ik wat klusjes, ik doe samen met mijn dochtertje boodschappen en heb een leuke dag zo. Nu gaat het stukken beter gelukkig.
(1416) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2008-12-20 23:51:00
Beste JW, Jouw vrouw werkt bijna fulltime, net zoals jij bijna fulltime werkt. Het lijkt me niet meer dan fair wanneer je de taken in huis evenredig verdeelt, ipv zeuren dat je niet voor haar aan het werk wilt zijn. Het leven is te kort om te zeuren en te klagen. En de was, maaltijden, opruimen en schoonmaken gebeurt helaas niet vanzelf.
(1459) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2009-01-16 16:11:00
Beste JW, kunnen de huishoudelijke klusjes niet gepland worden op een moment dat jullie beiden niet aan het werk zijn? Zodat zowel jij als zij tijd hebben om met jullie dochter te besteden en toch de huishoudelijke taken delen. Want dat is wel zo eerlijk. Ik begrijp dat je op deze dag, juist wat met je dochter wil doen en geen klusjes. Aan de andere is het ook niet fair als je vrouw bijvoorbeeld al het huishouden wel moet doen, terwijl zij ook 4 dagen werkt en ook wat met jullie dochter wil doen. Allebei zou je het normaalgesproken van twee kanten moeten bekijken in plaats van alleen naar de eigen kant.
(1538) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2009-03-22 18:37:00
ja daar heb je weer zo'n man die denkt datie een papadag heeft!!
Belachelijk die benaming!! Als mama thuis is moet er ook van alles gedaan worden dus waarom niet als papa thuis is? Een mama kan haar tijd toch ook zo indelen dat ze even tijd heeft voor haar kind? Jouw dochter moet ook leren dat ze jou niet voor zich alleen heeft. En je vrouw heeft gelijk, mannen kunnen erg moeilijk combineren...

(1747) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2009-04-27 10:52:00
Beste, dit is een typisch probleem bij gezinnen, maar je moet je vrouw duidelijk maken dat je tijd wilt met je dochter, niet dat je helemaal niets moet doen, maar hier is duidelijk een compromis nodig, anders komt dit niet goed. als je een half uur of drie kwartier werkt voor het huishouden, dan zou je versteld staan van wat je met z'n tweeŽn kan doen! Ook hebben vrouwen de neiging om steeds het hele huis in 1 keer te doen, wat tot veel stress leidt. Kuis bijvoorbeeld eens zaterdag boven en woensdag en donderdag beneden, of een andere combinatie. Wat bij ons werkt is: woensdag boven (3 slaapkamers en de badkamer) en zaterdag beneden (living, keuken, eetkamer, garage) en we spenderen ongeveer 1 uur op woensdag en 1u en 15 min. op zaterdag aan kuisen, en geen enkel spoortje van stress.

Hopelijk heeft dit geholpen...

MVG
(1846) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2012-05-22 11:56:00
Mijn vrouw probeert mij al 30 jaren te veranderen en nu ze het voor elkaar heeft gekregen zegt ze: je bent niet meer zoals vroeger.Ik snap er niks meer van.
(3955) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-12-30 13:14:00
Het beste advies wat ik ooit heb gekregen was om een schoonmaak(st)er het huishoudelijke werk te laten doen. En dan de overige klussen (afwas, was, kids) eerlijk te verdelen. Dat scheelt heel veel discussies en houd je huwelijk goed.
(9249) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).