De verschillen in een relatie tussen mannen en vrouwen (Man versus Vrouw)

Op deze pagine staat een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Op deze pagina kunt u ook zelf een antwoord of reactie toevoegen. U kunt de vraag anoniem beantwoorden maar u mag ook een schuilnaam of echte naam gebruiken. Plaatsing van vragen en antwoorden zal na toetsing door de beheerder plaatsvinden. Deze redactionele toetsing is bedoeld om de integriteit van deze vraag en antwoord sectie te bewaken en de kwaliteit van vragen en antwoorden te controleren. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beledigende, kwetsende of onzinnige reacties. De beheerder behoudt zich het recht voor stijl en taalfouten te corrigeren voor plaatsing en mag te allen tijde naar eigen goeddunken en zonder discussie achteraf, vragen of antwoorden weigeren.


2008-12-16 11:13:00
Waarom hebben mannen en selectief geheugen?
Dan heb ik er ook nog wel een, mijn man (en meerdere vrienden van hem ook) kunnen blijkbaar de geboortedatum van hun vrouw of de trouwdatum niet onthouden. Maar de uitslagen van voetbalwedstrijden kunnen ze na jaren nog zo voor de geest halen. Is dit nu gebrek aan belangstelling voor zaken die met de partner te maken hebben of is hier ook weer een wetenschappelijke verklaring voor LOL.
Groetjes WomanX

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2008-12-16 11:13:00
Ik heb er geen wetenschappelijke verklaring voor maar ik heb hetzelfde. Ik heb bijna een fotografisch geheugen voor techniek, alles wat ik lees hobby e.d.
Maar de geboortedatum van mijn vrouw en de trouwdatum daar heb ik steeds veel moeite mee om die te onthouden. Het is geen onwil, ik heb zelfs al eens ze opgeschreven en een tijd lang telkens gelezen... het stomme is dat ik het weer vergeet. Wees een beetje mild hierover tegen uw man of vriend, het is echt geen onwil.

Vriendelijke groet, Hein Pragt
2009-01-16 16:13:00
Klinkt als een slap excuus voor mannen. Maar volgens mij is het gewoon de aard van het beestje. Zo hebben zowel man en vrouw hun eigen eigenaardigheden, die beide soorten mensen misschien maar moeten accepteren.
(1539) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-06 17:54:00
Er is geen een man het zelfde en er is geen een vrouw het zelfde wat eigeschappen, karakter betreft !
(1998) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-09-18 15:27:00
Ik denk dat het te maken heeft met achterliggende informatie van het getal. Omdat technische getallen gebruikt worden krijgen ze een soort redundantie en verankering in de geest; je het de getalwaarde nodig. Zie het als een ezelsbruggetje.
Een datum mist dat bruggetje vaak; het is gewoon een getal. Zorg dat het wel ezelsbruggen krijgt en het wordt makkelijker onthouden. Ik weet van mezelf ook vaak niet hoe oud ik ben, het getal sec zegt niets meer (toen ik 18 was wel!) nu ik 45 ben, maar ik kan wel onthouden wanneer ik geboren ben en het daarmee uitrekenen. Dus vrouwen zorg voor een ezelsbruggetje bij je verjaardag ;-)
Breng het in relatie met iets anders...zoveel dagen na X, etc.

Verder is er bij een verjaardag nog iets aan de hand: het op tijd ergens aan denken. Als je de man vraagt naar de verjaardag weet hij het wel, maar daarmee is nog niet gezegd dat hij er op tijd aan denkt als he zover is.
Misschien dat sommige vrouwen in hun terechte teleurstelling die 2 zaken door elkaar halen? Makkelijkste oplossing hiervoor is tegenwoordig de 'externe planner' die veel mensen gebruiken: zet het in Outlook als jaarlijkse wederkerende aktie, met een reminder een paar dagen vantevoren, anders moet hij zich zo stressen om nog een kadootje te kopen ;-))


De Groenten
Martin
(2201) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-11-11 14:43:00
Mannen komen van de planeet Mars en vrouwen van Venus. In dat boek wordt het 1 en ander uitgelegd. Lees dat boek maar eens. Bovendien speelt interesse ook een hele belangrijke rol en geloof me; het zijn niet alleen maar mannen die een selectief geheugen hebben. Houd je niet zo vast aan die data (verjaardag, trouwen); kijk eens naar de rest v.h. jaar bijvoorbeeld. Denk aan de momenten dat hij met jou alleen was, jouw mee uit eten nam, jouw en de kids een kadootje gaf, dat hij jou of de kids verzorgde toen je/zij zo ziek was/waren; noem maar op. Weet je het alweer??
O by the way: “”Nog/Vast van harte met de verjaardag/trouwdag etc…!!””
Dit zeg ik namens Alle mannen die dit soort dingen altijd/soms vergeten.
Een lezeres
(2380) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-09-02 20:04:00
100% heeft dit te maken met ' het geïnteresseerd zijn' ik heb na 2 jaar pas ingeoefend om de telefoon nummer van mijn vriendin te onthouden en God wat was ze fier op me :D, het blijft ook een gevoel dat vrouwen dit onthouden Omdat we weten dat onze vrouw daar meer mee bezig is dan wij mannen zelf. dus ja het ligt aan gebrek aan belangstelling :)
(2971) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-12-15 11:59:00
Omdat vrouwen meer vanuit het gevoel reageren,vrouwen geven hun man ook vaak onbewust punten,als de minpunten gaan overlopen,gooien de vrouwen dit terug door het hele verdriet en het verleden erbij te halen,waardoor een man zich dan terugtrekt om alles te overdenken,de meeste vrouwen worden dan juist kwader op hun partner omdat hij zich terug trekt. Dit is fout dames,gun hem dat holletje,dit heeft hij weer nodig om alles in te ordenen,dan komt hij vanzelf weer terug,en geef je dan vanzelf die aandacht en behoefte waar je zo om geschreeuwd hebt.En waarom een man de trouwdag of verjaardag vergeet,heeft te maken,dat een man steeds vanuit zijn hart bezig is om de verantwoording dat er brood op de plank komt,voor zijn gezin een goed bestaan te gunnen.Geef hem maar eens een aai over zijn bol en bedank hem maar eens voor zijn goede bijdrage,dan zie je hem wegsmelten als een kind.Dus dames op tijd een klein excusje kan echt geen kwaad,Groeten en veel plezier,ik ben ook een vrouw die goed nadenkt over de opdracht in mijn leven. haha Man Vrouw
(3161) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-04-08 09:35:00
Zou het misschien komen omdat mannen meer toekomstgericht denken en dus heel veel uit het verleden vergeten? Om even het voorbeeld van de voetbaluitslagen te nemen als voorbeeld; die uitslag kan iets betekenen voor de toekomst terwijl een verjaardag of trouwdatum op zich niets met de toekomst te maken heeft voor de man maar juist met het verleden, mits er natuurlijk geen ernstige consequenties aan verbonden worden door de vrouw als de man haar verjaardag vergeet. Ik heb zelf niets met voetbal maar ik weet wel alle verjaardagen en zelfs mijn trouwdatum nog en zal die ook nooit vergeten en ik ben toch ook een man. Deze website laat heel mooi de evolutionaire verschillen zien tussen mannen en vrouwen en misschien moeten we ons er vaker bij neerleggen dat we verschillend zijn.?
(3394) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-24 18:47:00
ik heb voor mijn man gewoon een kalender in de wc . op zit ooghoogte hangen,
die ik iedere maand omsla, daar staan de belangrijke dagen op,
verjaardagen, feestdagen, werkt goed, alleen vergeet hij dan wel een cadeautje te kopen. gr M
(3490) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-12-02 13:58:00
Ik denk dat het gewoon komt omdat ze aan andere waarden hechten dan vrouwen. Een verjaardag of huwelijksdatum is niet echt boeiend om te onthouden, maar als je een voetbaluitslag onthoud kan je daar met je vrienden en collegas over discuseren dat wordt een heel gesprek...ik hoore onlangs op tv een goeie... een vrouw zei tegen haar man ik hoef niks hoor voor valentijsdag,,zoooo commercieel...de man dacht o okee ik had wat in mijn gedachten maar als je niets wil dan is het voor mij okee...hij zegt...ik vind die avond toch een vrouw in mijn bed met een gezicht van een zuurpruim...boos dat er geen valentijscadeau is gekocht......ik bedoel maar wie is hier nu gecompliceerd....o ja ik ben zelf ook een vrouw
(3797) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-12-28 18:17:00
Mijn man vergeet letterlijk alles behalve wat hij leuk of interessant vindt
(4068) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-07-28 09:44:00
Ik vind het erg lastig omgaan met een man die veel vergeet. Voorbeeld. Gisteravond heeft hij was opgehangen. Vanmorgen is hij al vergeten of de was die hij eraf heeft gehaal schoon is en staat een minuut lang te bedenken of hij het aan kan trekken of dat het nog vies is. Volgens mij doen mannen juist meer uit gevoel en routine en vrouwen meestal vanuit herinnering. Wat zal het heerlijk rustig zijn in het hoofd van een man. Ik word er haast jaloers van.
(8114) Reactie van een bezoeker van de site!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).