De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2008-11-26 15:05:00
Is vriendschap onvolwaardelijk?
Is vriendschap onvolwaardelijk, onbaatzuchtig of allebei? In de liefde weet ik dat wel maar in vriendschap? Ik heb een vriendin waarvan ik altijd zeg dat het mijn beste en dierbaarste vriendin is. Voor mijn gevoel is dit niet wederzijds, zij heeft nl. een heleboel "beste vriendinnen" terwijl ze wel zegt dat ík het meeste van haar weet. Ik heb haar nl 2 jaar bijgestaan met raad en daad tijdens haar scheiding, haar geholpen in haar nieuwe huis enz enz.Zij wilde zelf scheiden, het allemaal alleen doel terwijl ze altijd heel afhankelijk was van haar man. In mijn ogen kon ze niks zelf. Nu gaat het een tijdje minder met mij (dat weet zij) en dan hoor ik niks van haar. Ik dacht, ik neem even afstand, laat even het initiatief aan haar, vervolgens komt zij met de opmerking dat vriendschap onbaatzuchtig en onvoorwaardelijk is, volgens mij is het niet grenzeloos.
Ik ben best wel teleurgesteld en heb er eigenlijk niet zoveel zin meer in. Mijn man zegt uitpraten, streep eronder en opnieuw beginnen, ik weet niet of ik dat kan!!!! We zijn best wel verschillend dat was nooit een probleem maar sinds de scheiding is ze verandert en niet meer de persoon die ik zou kiezen als vriendin.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2008-11-26 15:05:00
Misschien is het mogelijk wel vriendin, maar niet 'beste vriendin' te blijven.

Meer onverschilligheid inbouwen.

- als je wat verwacht, dat duidelijk zeggen, niet afwachten en dan teleurgesteld zijn.
Mensen kunnen geen gedachten lezen.
- alleen wat voor haar doen als ze er duidelijk om vraagt en nadat je je hebt
afgevraagd of jij dat ook echt wilt doen.
(1380) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).