Vriendschap algemeen


12 - Vriendschap »  -  Vriendschap algemeen »
2008-11-26 15:05:00
Is vriendschap onvolwaardelijk?
Is vriendschap onvolwaardelijk, onbaatzuchtig of allebei? In de liefde weet ik dat wel maar in vriendschap? Ik heb een vriendin waarvan ik altijd zeg dat het mijn beste en dierbaarste vriendin is. Voor mijn gevoel is dit niet wederzijds, zij heeft nl. een heleboel "beste vriendinnen" terwijl ze wel zegt dat ík het meeste van haar weet. Ik heb haar nl 2 jaar bijgestaan met raad en daad tijdens haar scheiding, haar geholpen in haar nieuwe huis enz enz.Zij wilde zelf scheiden, het allemaal alleen doel terwijl ze altijd heel afhankelijk was van haar man. In mijn ogen kon ze niks zelf. Nu gaat het een tijdje minder met mij (dat weet zij) en dan hoor ik niks van haar. Ik dacht, ik neem even afstand, laat even het initiatief aan haar, vervolgens komt zij met de opmerking dat vriendschap onbaatzuchtig en onvoorwaardelijk is, volgens mij is het niet grenzeloos. Ik ben best wel teleurgesteld en heb er eigenlijk niet zoveel zin meer in. Mijn man zegt uitpraten, streep eronder en opnieuw beginnen, ik weet niet of ik dat kan!!!! We zijn best wel verschillend dat was nooit een probleem maar sinds de scheiding is ze verandert en niet meer de persoon die ik zou kiezen als vriendin.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren / respond!

Antwoorden / Answers
2008-11-26 15:05:00
Misschien is het mogelijk wel vriendin, maar niet 'beste vriendin' te blijven.

Meer onverschilligheid inbouwen.

- als je wat verwacht, dat duidelijk zeggen, niet afwachten en dan teleurgesteld zijn.
Mensen kunnen geen gedachten lezen.
- alleen wat voor haar doen als ze er duidelijk om vraagt en nadat je je hebt
afgevraagd of jij dat ook echt wilt doen.
(1380) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren / respond!

Disclaimer.

Hoewel de heer Hein Pragt de informatie beschikbaar op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via zijn site wordt aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend.
Op de artikelen van de heer Pragt op deze Internetsite rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Dit is mijn