De verschillen in omgaan met geld, huishouden en opvoeding


02 - Man versus Vrouw »  -  De verschillen in omgaan met geld, huishouden en opvoeding »
2008-11-24 14:53:00
Mijn man wil bepalen wat ik met mijn zelfverdiende geld doe!
Ik ben als moeder een aantal jaren fulltime voor de kinderen thuis gebleven omdat mijn man en ik dat beiden de beste oplossing vonden. We hadden het in die tijd financieel wel eens moeilijk, maar we hebben ons altijd goed gered maar ik moest wel wat inleveren. Nu ben ik weer gaan werken sinds twee maanden en verdien ook weer wat geld. Eindelijk kan ik eens weer een keer naar de kapper zonder me schuldig te voelen en kan ik eens weer leuke kleren en makeup kopen. Gisteravond hadden mijn man en ik laaiende ruzie want mijn man vindt dat ik mijn geld op dezelfde hoop moet gooien als zijn salaris. Hij wil meebeslissen hoe ik mijn geld uitgeef en daar ben ik het maar gedeeltelijk mee eens. Ik doe mijn aandeel in het eten en algemene dingen maar ik wil er ook zelf iets beter van worden dat ik nu ben gaan werken. In deze tijd mag een vrouw toch finacieel onafhankelijk zijn? groet, Els

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2008-11-24 14:53:00
Dit is een klassiek probleem, ik heb in al meerdere keren ervaren dat vrouwen hun eigen inkomen iets belangrijker vinden dan dat van de man. De man mag zijn geld voor algemene doelen en het gezin besteden, dat de vrouw werkt is extra en bijzonder en daar mag ze zelf ook wel iets beter van worden. Ja inderdaad zolang iedereen in het gezin er maar evenveel beter van wordt, niet alleen de vrouw.
Dit heeft niets met financiele onafhankelijkheid te maken, dit is emancipatie in het eigen voordeel uitleggen...
Als gezin hebben jullie een gezinsinkomen waar twee personen even hard voor werken. De verdeling moet dus ook evenredig zijn voor alle gezinsleden en niet voor 1 persoon (lees de werkende vrouw) iets extra's omdat zij er zo hard voor moet werken. Overleg rustig met elkaar, gooi alle kosten op een hoop en verdeel ze evenredig, verdeel wat er dan overblijft ook evenredig en bepaal voor beide partners wat ze voor zichzelf mogen besteden. Dit lijkt me de enig wijze oplossing waarbij iedereen er voordeel van heeft en er niet telkens discussie is over de besteding van het geld.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2008-11-28 15:43:00
Mooi uitgelegd Hein! :-)
Financieel onafhankelijk zijn binnen een relatie? Ik wil er zelf ook iets beter van worden? Met zo'n vrouw zou ik geen relatie willen. "emancipatie in het eigen voordeel uitleggen"
(1386) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2011-06-30 06:08:00
Wel, ben wel wat laat met reageren, een 3tal jaar wel maar las vroeger geen forums. Ik heb 2 langdurige relaties gehad, eens 11jaar en 3 jaar en telkens was ik als vrouw de grootste kostwinner en telkens heb ik gemerkt dat zij dit niet leuk vonden. Ik maakte er echt geen probleem van. Integendeel, ik kocht dikwijls meer voor hem als voor mezelf.
(3588) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2012-02-25 01:10:00
samen werken, samen alles op 1 hoop, en bekijk wat men nodig heeft voor persoonlijk gebruik, een soort van zakgeld lijkt me wel net zo eerlijk
(3879) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2012-05-01 19:21:00
Mijn vrouw en ik werken ook allebei. Wat wij samen verdienen geven wij voor een deel ook samen weg. De rest zetten wij aan de kant ( niet ik of zij maar wij ) en het werkt prima omdat wij overtuigd zijn dat wij 1 zijn en niet 2. Inderdaad kan ieder van ons wat uitgeven zonder overleg en dergelijke maar als het om een hoog bedrag gaat dan overleggen wij het altijd. groeten, Raid
(3944) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).