De verschillen in omgaan met geld, huishouden en opvoeding


02 - Man versus Vrouw »  -  De verschillen in omgaan met geld, huishouden en opvoeding »
2008-11-30 11:01:00
Waarom denken vrouwen altijd dat zij het huishouden runnen?
Mijn vrouw en ik hebben 3 kinderen en we werken beiden, ik 36 uur en zij 32 uur. Wanneer ik de optelsom maak ben ik veel meer met onze kinderen bezig en doe ik zeker meer in het huishouden dan mijn vrouw. Toch doet ze het altijd overkomen, zeker naar anderen, alsof zij diegene is die het huishouden runt en dat mijn rol die van haar helpen is. Ik kan me daar dan wel eens over opwinden maar het is me geen ruzie meer waard, ik gun haar het idee dat zij het huishouden runt. Ik heb hier al wel eens met andere mannen over gesproken en die hebben allemaal precies hetzelfde. Waarom doen vrouwen dit terwijl ze eigenlijk beter zouden moeten weten. Groet Henk.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2008-11-30 11:01:00
Jammer dat je ons door hebt haha, groet van een huisvrouw die ook alles in haar uppie doet!
(1390) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2008-12-14 09:22:00
Probeer eens een overzicht te maken van alle huishoudelijke klussen, de hele kleintjes hoeven niet. Ga dan eens zitten en verdeel deze klussen eens evenredig en spreek af dat ieder zijn klussen doet (periode van 2 weken of een maand bijvoorbeeld) en dat je eens per twee weken bespreekt hoe het gaat en niet elke dag opmerkingen maakt als het niet goed gaat. Dit heeft bij ons heel goed gewerkt. p.s. dit was een oplossing van onze hulpverlener omdat het bij ons bijna wekelijks de oorzaak van ruzie was....
(1415) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2009-09-15 18:20:00
Dat is de vrouwelijke manier van macht het idee hebben en geven dat ze de leiding hebben ik verbaas me ook vaak over het aantal vrouwen die denken dat ze beter zijn als mannen, gelukkig weten wij mannen beter en gaan we daar niet op in laat ze maar denken ;)
(2177) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2009-10-04 01:31:00
Lijkt me inderdaad erg verstandig en prettig leven om te gaan tellen wie er meer doet in een huishouden. Hoe prettig en toevallig ook dat degene die telt ook nog eens de grote overwinnaar blijkt te zijn.

Wat zegt dit optellen en vergelijken van nou over de topicstarter??
Wellicht een overweging waard om uit de strijd te stappen en gewoonweg samen de schouders eronder te plaatsen?

Lullig he volwassen worden....je moet het al voor de kinderen nou moet je vrouw niet gaan denken dat zij ook met een volwassene samenleeft. Nee daar gaan we de strijd aan.... pffffffffffff......voor je vrouw in deze.
(2255) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2010-06-17 20:42:00
Ik ben nu wel benieuwd of je daadwerkelijk het advies hebt opgevolgd en de werkzaamheden hebt opgeschreven ( dan al niet gezamenlijk verdeeld) en gekeken hebt of je inderdaad meer doet dan je vrouw. Vrouwen zijn zeker bereid hier over te praten, en ik denk ook wel toe te geven dat je gelijk hebt.

Mijn ex vriend heeft laatst ook eerlijk toe gegeven dat hij ongeŰmancipeerd is en dat ik inderdaad meer in het huishouden doe ( zeg maar gerust praktisch alles)

Echt, het zijn de vrouwen die er wel over willen/kunnen praten...
(2843) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2011-10-07 06:15:00
Ik denk dat deze opvatting komt omdat mannen een ander idee hebben van `huishoudelijke taken`. Zij zien bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen ook als `huishoudelijke taak`. Dat dient ook al op een gouden schaaltje gewogen te worden in de discussie wie doet wat.

Als mijn partner de afwas doet op zaterdag en daarbij ˇˇk nog de woonkamer stofzuigt vind hij dat hij ook het huishouden doet. Ik als vrouw denk dat er wel wat meer nodig is om een huishouden compleet te runnen... en ja die rest doe ik dus.

Dus mannen: jullie denken met een kleine bijdrage (waarvoor de vrouw ook nog haar grote dank uit dient te spreken) alles te doen.
(3709) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2015-07-10 12:32:00
Mijn man heeft een inkomen van 700 euro de maand ..ik als vroyw ben gezinshoofd ..moet alle rekeningen betalen zijn kleinkinderen cadeaus betalen ..ik heb geen kinderen nog kleinkinderen ..en als ik dan men eigen iets wil gunnen krijg ik het te horen ..ik kom nooit buiten want meneer hier is nog jaloers op de koop toe ..ben daarboven op nog eens kankerpatient pffff Zenne denk wel dat ik reden heb om te klagen
(6447) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).