De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Communicatie en taal algemeen


2008-12-14 12:25:00
een sigaar uit eigen doos krijgen
ik wil graag de betekenis weten van :een sigaar uit eigen doos krijgen.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2008-12-14 12:25:00
Als iemand jou een sigaar aanbied die uit uw eigen sigarendoos komt dat geeft hij u iets kado dat al van u was. Wanneer deze uitdrukking in het dagelijks leven gebruikt wordt dan betekend het vaak dat iemand net doet alsof hij iets kado doet maar dat datgene wat u kado krijgt al van u was of dat u dat (via een omweg) zelf moet betalen.
Vriendelijke groet, Hein Pragt

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).