De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2008-09-15 10:43:00
Ik ben ms patient en mijn vrienden snappen daar niks van!
Ik ben ms patient en heb 2x een beroerte gehad en ben suikerpatient mijn vrienden snappen daar niks van vinden me een aansteller en lui ik zit in een rolstoel kan niet meer lopen en ze ga zo kijken overal of er stof ligt en dan geef ze haar man een seintje kijk daar ligt wat lui wijf en ik heb hun eruit gezet heb alles van mijn ziektes uitgelegt maar ze kunnen of willen het niet begrijpen wat moet ik daar mee aan mijn man wil ze altijd over de vloer ik niet meer daardoor rusie ik weet het niet meer krijg een hekel aan die mensen.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2008-09-15 10:43:00
hoi beste ms patient,
Ik ken je niet, maar wil rustig zeggen dat het dan geen echte vrienden zijn, want vrienden begrijpen je door en door als jij ms patient bent en weten ook heus wel wat jij meemaakt en hoe jij je zou voelen. En eigenlijk zouden ze je moeten steunen door dik en dun.
gr jj
(1180) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-10-07 10:15:00
Ik herken het. Ik ben depressief en word ook beschuldigd van "aanstellen". Dat ik me daarachter verschuil. Maar ik vecht juist vanuit mijn allerbinnenste om uit de depressie te komen en daar ook uit te blijven. Maar je hoeft dus niet te rekenen op steun van "vrienden".
(1231) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-10-15 21:22:00
Ze moeten je juist steunen!
(1253) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-10-18 18:57:00
Ik vind het dan geen vrienden. Sorry.
MS is een ernstige aandoening die serieus genomen moet worden.
echte vrienden luisteren naar je en nemen jou serieus.
laat ze eens uitzoeken op internet ofzo wat ms eigenlijk inhoud en met zich meebrengt..
Misschien is het ook een idee om met je man te praten over hoe erg jij het vind als zij komen... hoe jij je erbij voelt e.d.
misschien kun jij iets anders doen of ergens heen gaan wanneer deze mensen weer langs komen.
(1265) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-11-09 19:00:00
Hoi MS patient Het antwoord is ga er boven staan,dat zijn geen vrienden. Ook ik ben ook MS patient,en ik zeg elke dag ,Pluk de dag en geniet ervan,want het leven duurd maar even.Probeer de energie die je hebte geven aan je man en leuke dingen te doen.
(1328) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-11-15 16:14:00
Het is voor mensen die gezond zijn ook niet voor te stellen hoe het is voor iemand die echt niet meer kan gaan zoals zij.
En ja misschien moet je inderdaad iets van internet over je ziektebeeld uitprinten en meegeven als ze naar huis gaan. Als het echte vrienden zijn dan zijn ze bereid om zich in jouw toestand te verdiepen en anders zijn zij niet de moeite waard om aandacht aan te besteden vind ik. En praat met je man over deze dingen. Misschien kan hij met jullie vrienden praten over hoe jij je voelt, als het voor jou moeilijk is.
En probeer toch humor te behouden. Ik heb zelf eens meegemaakt dat de vrouw van een bevriend stel in de gang stond te kijken naar mijn ganglamp en ik zag nog net hoe ze haar man aanstootte en naar de lamp keek en een vies gezicht trok. Ik zei niks, maar ging een stofdoek halen en gaf deze aan haar met de woorden: "als je het zo erg vind.... ga je gang". Ze heeft nooooit meer iets dergelijks gedaan.
Wees sterk, geen slachtoffer!! Draai de zaken om! En als het teveel energie kost om voortdurend op je hoede te zijn:: Weg met deze "vrienden".
Sterkte en zet hem op met groet Eidee
(1339) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).