Informatierecht kinderen


23 - Echtscheiding info »  -  Informatierecht kinderen »
2008-12-14 12:38:00
Woonsituatie kinderen veranderen
Mijn kinderen gaan om de 2 weken een weekend naar hun vader nu 4 jaar later wil hij dat de kinderen 1 week bij hem zijn en dan 1 week bij mij om en om. Heeft hij hier recht op?
Reageren!

Antwoorden / Answers
2008-12-14 12:38:00
Uw man wil dus graag een omgangsregeling omzetten in co-ouderschap of een uitgebreide omgangsregeling. Dit is wettelijk denk ik niet af te dwingen maar ik vind het wel een nobel streven wanneer de man bewust meer zorgtaken op zich wil nemen. Dus moreel gezien denk ik dat dit een zeer nobel streven is en wanneer de kinderen het ook graag willen denk ik dat het een goede situatie is.

Maar uit uw vraag waar u al over recht hebben op praat denk ik dat ik moet afleiden dat u dit liever niet wilt en het graag juridisch zou tegenhouden. Wanneer u dit voor de rechtbank gaat "uitvechten" denk ik dat deze strijd alleen maar negatief zal uitpakken richting te kinderen. Mijn advies is dan ook hier samen eens rustig over te praten en dan voorzichtig de kinderen eens te vragen hoe zij hier over denken. Probeer a.u.b. in het belang van uw kinderen te denken en uw eigen belangen daar iets minder te laten gelden.

vriendelijke groet, Hein Pragt
2010-01-30 14:24:00
Hallo Mr Pragt
Dat laatste is bij mij het geval,ex blijft maar bezig en niemand kan haar stoppen en gaat vrolijk door en de kinderen zijn er niet gelukkig onder geworden. Het klopt en het meest jammere hier aan is dat alle instanties hier geen rekening mee houden en gewoon op de zelfde voet doorgaan.
Dat is immers hun werk.

Vriendelijke groet w
(2547) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2010-08-24 08:46:00
Ik zie vaak dat mannen geen aandacht meer aan hun kinderen geven na een scheiding, dat is zeer betreurenswaardig. Ik strijd al een jaar om een uitbreiding van de omgangsregeling te krijgen. Het convenant is destijds opgesteld (1 weekend in de 2weken) omdat ik wegens omstandigheden bij mijn ouders heb gewoond (1/2 jaar tot nieuwe woonruimte), wat geen stabiele situatie was om mijn dochter vaker te kunnen zien, ook i.v.m. werktijden. Om nu het convenant weer aan te passen is het een gigantisch juridisch gevecht met vele duizenden euro's om mijn dochter vaker te zien, (ex wil niet meewerken). Ik heb dit er graag voor over, echter vele mannen zullen dit financieel niet kunnen opbrengen. Ik hoop dat ik kans maak, wil graag de verplichtingen voor mijn dochter willen voldoen, en bijdragen aan de opvoeding.

MVG C
(2951) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).