Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2009-02-16 12:12:00
Ik ben jaloers op mijn vriendinnen
Al jaren ben ik bevriend met amra, we zijn altijd hecht geweest. Totdat er een nieuwe vriendin bij is gekomen, Sanae is lief en aardig maar heeft mijn plek ingenomen. Hierdoor ontloop ik Amra en ben continu bezig met die twee 'zijn ze samen', vind ze haar leuker' etc. Ik word er helemaal gek van, er gaat geen minuut voorbij dat ik er niet aan denk. Ben bang Amra te verliezen!

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-02-16 12:12:00
Hoi. Ik ben op dit moment ook erg bezig met mijn vriendschap met twee goede vriendinnen. Ik ben bang ze te verliezen wanneer ze samen zijn en het 'ze vinden elkaar leuker, mij hebben ze niet nodig'.
ik heb er al met ze over gepraat en ze geven aan dat ze erg blij met me zijn en me nooit zullen laten vallen. Toch kan ik dit nog niet helemaal geloven en blijf ik er erg mee bezig. Juist door dit gesprek, denk ik dat zij elkaar gevonden hebben en ik wil ze er ook niet mee mee belasten, omdat het dan helemaal een scheve verhouding wordt.
Ik kan je vraag niet beantwoorden, maar herken je gevoelens!
(1596) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-04-24 21:55:00
Dit herken ik heel erg inderdaad, mijn vriendin en ik hebben sinds dit jaar een nieuwe vriendin, om het zo maar te zeggen;-) Maar wij zitten niet bij elkaar in de klas en zij wel, zij doen dus veel samen, en ik zit alleen in een andere klas (niet dat dit niet leuk is, maar kmis hen wel, terwijl zij mij niet missen, voor mn gevoel dan, en mn gevoel heeft volgens mij gelijk;-)).
Ook hebben zij allebei veel meegemaakt, wat mijn vriendin pas dit jaar eigenlijk tegen me gezegd heeft, nadat ze het tegen die ander had gezegd. Ze delen heel erg veel samen en lijken gruwelijk veel op elkaar. Als ik er over begin zeggen ze gelijk dat ik hen heus niet verlies en dat ze van me houden, maarja, kan soms zo jaloers zijn! terwijl ik ook mijn momenten met hen allebei heb, en ze dit jaar beter ben leren kennen, allebei.

Tip van mn vriendin: stop met zo denken, want zo kom je in een negatieve spiraal van gedachten en er gaan zo dingen tussen jou en de ander in staan, terwijl dat niet zo hoeft te zijn!

Sorry, je vraag is al van een paar jaar terug, ik hoop dat het nu beter gaat!
(3937) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).