De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2008-07-21 19:58:00
Gewoon vriendschap
Het is mij opgevallen dat vriendschap een begrip is wat voor ieder een andere betekenis heeft. Je moet bij de ander aan bepaalde voorwaarden voldoen en als je je anders gedraagt dan het plaatje wat zij in hun hoofd hebben - dan is het afgelopen. Ik mis hier echt, wat ik versta onder, Echte Liefde. Ik heb wel vriendinnen van vroeger die blijven door dik en dun. Maar naarmate je ouder wordt, zijn nieuwe vriendschappen erg moeilijk te starten. Om nog maar te zwijgen over vriendschappen met mannen. Inderdaad komt het meestal neer op iets anders dan vriendschap. En of ik nu van te voren aangeef dat het nooit een lichamelijk intieme relatie kan worden (al in het begin geef ik dit aan), toch na een tijdje blijkt het zo te zijn dat ze eigenlijk iets anders willen en bij weigering van mijn kant, verandert dan toch het karakter van de vriendschap en kan je de vriendschap min of meer als beëindigt beschouwen. Ik vind dit zeer jammer. Mijn vraag is: Bestaat er dan geen vriendschap met Echte Liefde (dus zonder lichamelijke intimiteit of andere voorwaarden)?? Het moet wel klikken natuurlijk, zoals dezelfde interesses, levenswijze e.d. Het lijkt soms zo te zijn, maar tot mijn teleurstelling is het op een bepaald moment toch weer afgelopen met de vriendschap.
M. van Luinen, Apeldoorn

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2008-07-21 19:58:00
Ik denk dat wij in onze huidige samenleving nog maar weinig met echte vriendschap, of hoe jij het omschrijft, echte liefde te maken krijgen. Het gros van de mensen tegenwoordig is egocentrisch opgesteld en inderdaad, dan moet je aan die eisen van zo iemand voldoen om vrienden te blijven. Nee, dat is geen werkelijke vriendschap te noemen. Toch ben ik van mening dat je nog de kans loopt op zulke vriendschappen, ook met mannen.
Ik heb zelf een vaste relatie, maar naast deze relatie heb ik ook nog een goede mannelijke vriend. Omdat wij allebei weten dat wij een vriendschappelijke relatie hebben en er dus geen lichamelijkheid bij komt kijken, blijft onze vriendschap goed.
Of vriendschappen voor altijd blijven, is nog maar zeer de vraag. Wanneer twee vrienden allebei een andere richting op gaan, is er grote kans dat de vriendschap alsnog verwaterd.
(1058) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-07-22 17:22:00
Kan het helemaal verkeerd zien,maar vriendschap is ook wel iets wat je niet altijd goed kan omschrijven maar dat het gevoels matig heel veel zegt over de persoon waar je heel close mee bent. En bij die andere persoon idem is .Dat over komt je gewoon.
(1065) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).