Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2009-03-12 23:32:00
Jaloerse stiefmoeder??
Sinds kort heb ik weer contact met mijn vader na hem 23 jaar niet gezien of gesproken te hebben. Ik ben nu 31. Om een heel lang verhaal kort te maken, mijn stiefmoeder zegt de meest vreselijke dingen tegen me, zo zegt ze me dat mijn vader altijd voor haar zal kiezen en niet voor mij en dat ik niet moet denken dat ik nu alleen contact met mijn vader zal hebben maar dat ik haar erbij krijg.
Ik snap echt niet waar dit vandaan komt, dit is mijn bedoeling ook niet geweest maar het is toch niet gek dat ik nu eindelijk een beetje een band met mijn vader wil opbouwen?
Mijn vader laat het zich allemaal gebeuren..ik ben teleurgesteld, verdrietig en boos..wat moet ik nu? Wat moet ik met mijn gevoel?
Voor mijn verstand weet ik het wel maar oooo het maakt me zo verdrietig dat het zo moet, ik voel me als een stuk vuil dat weer aan de weg wordt gezet.
Ik denk dat ze jaloers is mar ik begrijp het niet..ik betrek haar hier ook in maar jee zeg!!
Ze wil ook dat ik haar bel enzo en ze wil leuke dingen doen..dit zegt ze in één zin met de woorden dat mijn vader wel voor haar kiest. Ik heb natuurlijk geen zin om met zo`n mens de stad in te gaan maar blijf aardig en lief in zo`n gesprek, zo bang mijn vader weer te verliezen, ik vrees echter dat dit toch wel weer gaat gebeuren. Wat moet ik nu?
Tanja

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-03-12 23:32:00
och och, wat een trieste figuren lopen er toch rond! Ook mijn kinderen hebben te maken met een "'stiefmoeder"' zoals jij hebt, en helaas ook met een dezelfde soort vader. het vreemde is dat hij niets hoort, of niets wil horen. Je zwemt er dus gezellig in eentje mee rond. Ik zou ook weleens willen weten wat dergelijke vader's hun motivaite is. Misschien de angst om alleen te zijn? Wanneer jouw vader het op zou nemen voor jou zit hij de rest van week met een vrouw die de stemming er goed in houden zou. Zij zal hem absoluut laten voelen dat hij er voor HAAR moet zijn en niet voor jou. Hij deelt zijn leven met HAAR, dus niet met jou en dat zal ze hem laten voelen ook. Een vrouw met verlatingsangst en daarom zou ziekelijk jaloers. De vader is net zo, enkel niet ziekelijk jaloers maar wel met een loyaaliteitsconflict.
Hij durft niet te kiezen omdat hij daar voor zichzelf niets voor koopt.
JIj gaat je eigen weg, je bent immers 31, dus wanneer hij achter jou zal gaan staan komt ie waarschijnlijk alleen te staan. En wat moet hij dan?

Je kan van 1 ding op aan, en dat is dat het niet aan jou ligt als persoon, maar aan de persoon die (helaas) je vader is. Je kan het ook niet bij die vrouw neerleggen, want feitelijk heb je met haar niets te maken, zij is de keuze van je vader. En voor hem is het geen kwestie van kiezen maar een kwestie van overleven. Eigenlijk is het een hele zielige man die niet inziet dat hij zijn dochter verdriet bezorgd door haar niet te begrijpen. De vraag is, begrijpt hij zichzelf wel?
Probeer je maar boven te staan Tanja...hoe moeilijk het ook is.
Veranderen zal je de situatie niet, je zou er wel voor kunnen zorgen dat je je niet meer laat teleurstellen. Enkel al omdat dat zoveel energie van je vergt!
Sterkte.
(1701) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-23 17:21:00
Misschien dat je de volgende keer aan haar kan vragen, als ze dat soort dingen zegt, waarom ze dat zegt. Vraag gewoon waar het vandaan komt en vertel haar ( in de ik vorm) wat het met je doet als ze zulke dingen zegt.
Misschien door het gewoon te benoemen glijdt de spanning er van af.
Sterkte!
(2033) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-11-16 14:52:00
In plaats van het zo in het negatieve te trekken en als vreemde conclusies te trekken over mensen die we niet kennen, kunnen we ook een verstandig advies geven: ga praten met je vader en zijn vrouw! De vrouw van je vader hoeft niet persé jaloers te zijn. Haar opmerkingen kunnen ook komen vanuit angst om haar man te verliezen. Een eerlijk en openhartig gesprek met wederzijds respect kan verhelderend werken. Succes en alle goeds toegewenst.
(3760) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-09-08 21:23:00
Mijn stiefmoeder heeft me zelfs van het sterfbed van mijn vader weg gehouden ik loop er zelfs voor in therapie!
(4026) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).