Jaloezie in de liefde


03 - Liefde »  -  Jaloezie in de liefde »
2009-03-12 23:32:00
Jaloerse stiefmoeder??
Sinds kort heb ik weer contact met mijn vader na hem 23 jaar niet gezien of gesproken te hebben. Ik ben nu 31. Om een heel lang verhaal kort te maken, mijn stiefmoeder zegt de meest vreselijke dingen tegen me, zo zegt ze me dat mijn vader altijd voor haar zal kiezen en niet voor mij en dat ik niet moet denken dat ik nu alleen contact met mijn vader zal hebben maar dat ik haar erbij krijg. Ik snap echt niet waar dit vandaan komt, dit is mijn bedoeling ook niet geweest maar het is toch niet gek dat ik nu eindelijk een beetje een band met mijn vader wil opbouwen? Mijn vader laat het zich allemaal gebeuren..ik ben teleurgesteld, verdrietig en boos..wat moet ik nu? Wat moet ik met mijn gevoel? Voor mijn verstand weet ik het wel maar oooo het maakt me zo verdrietig dat het zo moet, ik voel me als een stuk vuil dat weer aan de weg wordt gezet. Ik denk dat ze jaloers is mar ik begrijp het niet..ik betrek haar hier ook in maar jee zeg!! Ze wil ook dat ik haar bel enzo en ze wil leuke dingen doen..dit zegt ze in één zin met de woorden dat mijn vader wel voor haar kiest. Ik heb natuurlijk geen zin om met zo`n mens de stad in te gaan maar blijf aardig en lief in zo`n gesprek, zo bang mijn vader weer te verliezen, ik vrees echter dat dit toch wel weer gaat gebeuren. Wat moet ik nu? Tanja

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2009-03-12 23:32:00
och och, wat een trieste figuren lopen er toch rond! Ook mijn kinderen hebben te maken met een "'stiefmoeder"' zoals jij hebt, en helaas ook met een dezelfde soort vader. het vreemde is dat hij niets hoort, of niets wil horen. Je zwemt er dus gezellig in eentje mee rond. Ik zou ook weleens willen weten wat dergelijke vader's hun motivaite is. Misschien de angst om alleen te zijn? Wanneer jouw vader het op zou nemen voor jou zit hij de rest van week met een vrouw die de stemming er goed in houden zou. Zij zal hem absoluut laten voelen dat hij er voor HAAR moet zijn en niet voor jou. Hij deelt zijn leven met HAAR, dus niet met jou en dat zal ze hem laten voelen ook. Een vrouw met verlatingsangst en daarom zou ziekelijk jaloers. De vader is net zo, enkel niet ziekelijk jaloers maar wel met een loyaaliteitsconflict.
Hij durft niet te kiezen omdat hij daar voor zichzelf niets voor koopt.
JIj gaat je eigen weg, je bent immers 31, dus wanneer hij achter jou zal gaan staan komt ie waarschijnlijk alleen te staan. En wat moet hij dan?

Je kan van 1 ding op aan, en dat is dat het niet aan jou ligt als persoon, maar aan de persoon die (helaas) je vader is. Je kan het ook niet bij die vrouw neerleggen, want feitelijk heb je met haar niets te maken, zij is de keuze van je vader. En voor hem is het geen kwestie van kiezen maar een kwestie van overleven. Eigenlijk is het een hele zielige man die niet inziet dat hij zijn dochter verdriet bezorgd door haar niet te begrijpen. De vraag is, begrijpt hij zichzelf wel?
Probeer je maar boven te staan Tanja...hoe moeilijk het ook is.
Veranderen zal je de situatie niet, je zou er wel voor kunnen zorgen dat je je niet meer laat teleurstellen. Enkel al omdat dat zoveel energie van je vergt!
Sterkte.
(1701) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2009-07-23 17:21:00
Misschien dat je de volgende keer aan haar kan vragen, als ze dat soort dingen zegt, waarom ze dat zegt. Vraag gewoon waar het vandaan komt en vertel haar ( in de ik vorm) wat het met je doet als ze zulke dingen zegt.
Misschien door het gewoon te benoemen glijdt de spanning er van af.
Sterkte!
(2033) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2011-11-16 14:52:00
In plaats van het zo in het negatieve te trekken en als vreemde conclusies te trekken over mensen die we niet kennen, kunnen we ook een verstandig advies geven: ga praten met je vader en zijn vrouw! De vrouw van je vader hoeft niet persé jaloers te zijn. Haar opmerkingen kunnen ook komen vanuit angst om haar man te verliezen. Een eerlijk en openhartig gesprek met wederzijds respect kan verhelderend werken. Succes en alle goeds toegewenst.
(3760) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2012-09-08 21:23:00
Mijn stiefmoeder heeft me zelfs van het sterfbed van mijn vader weg gehouden ik loop er zelfs voor in therapie!
(4026) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).