Jongerentaal


10 - Communicatie & taal »  -  Jongerentaal »
2008-09-12 14:52:00
Onderzoek naar jongerentaal
Is er verschil in jongerentaal m.b.t. dialecten tussen jongeren in het noorden en het westen van Nederland? En zo ja, wat zijn die verschillen?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2008-09-12 14:52:00
Dit is natuurlijk niet echt een antwoord op je vraag, maar het is waarschijnlijk zo dat de invloed van buitenlandse culturen het meeste van invloed is op 'straattaal'.
Als je dan nagaat dat in de Randstad en omgeving veel meer buitenlandse invloeden zijn (buitenlanders trekken naar de grote steden om daar het geluk te proeven (doen wij trouwens vaak ook)) dan in het noorden van Nederland (loop door Leeuwarden en het aantal allochtonen, of zelfs maar gekleurde mensen, is absoluut zeer laag).
Dat zou een goede verklaring zijn...

x. F. (15) uit N.B.
(1173) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).